October 01, 2024

ΦΟΥΛ Great Reset! Η ΑΠΕΡΓΙΑ των λιμενεργατών στην τραγική χώρα ξεκινά απόψε τα μεσάνυχτα

ΦΟΥΛ Great Reset! Η ΑΠΕΡΓΙΑ των λιμενεργατών στην τραγική χώρα ξεκινά απόψε τα μεσάνυχτα


Ολα τα λιμάνια στην Ανατολική Ακτή και στην Ακτή του Κόλπου κλείνουν


30 Σεπτεμβρίου 2024

Μια μεγάλη απεργία από τους λιμενεργάτες ξεκινά την Τρίτη, πιθανότατα σημαίνει διακοπή των εισαγωγών και εξαγωγών βασικών αγαθών – από αυτοκίνητα μέχρι τρόφιμα – στις Ανατολικές και Ακτές του Κόλπου.

Η International Longshoremen’s Association, το μεγαλύτερο συνδικάτο ναυτιλιακών εργαζομένων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν έτοιμοι να απεργήσουν την 1η Οκτωβρίου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της συνδικαλιστικής τους σύμβασης, κυρίως υψηλότεροι μισθοί. Την Κυριακή, το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι η απεργία θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιο.

«Η Ναυτιλιακή Συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών (USMX) αρνείται να αντιμετωπίσει έναν μισό αιώνα καταστολής των μισθών που έχει δει τα κέρδη των Ocean Carriers να εκτοξεύονται από εκατομμύρια σε δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι μισθοί του ILA παρέμειναν σταθεροί για μακροπρόθεσμο», ανέφερε η ένωση σε δήλωση. στο Facebook. «Η ενότητα του ILA παραμένει ισχυρή και αυξάνεται».

Η προγραμματισμένη απεργία θα περιλαμβάνει 85.000 μέλη της International Longshoremen’s Association, καθώς και «δεκάδες χιλιάδες μακρινούς και ναυτικούς σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε η δήλωση του συνδικάτου, πραγματοποιώντας απεργίες σε όλα τα λιμάνια στον Ατλαντικό και τις ακτές του Κόλπου από το Μέιν μέχρι το Τέξας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ILA, το σωματείο έγραψε σε επιστολή του προς τα μέλη του ότι οι υπάλληλοί του, οι οποίοι εργάζονται κυρίως σε ναυτιλιακές αποβάθρες για τη φόρτωση, εκφόρτωση και επιθεώρηση φορτίου και χειρισμό βαρέων μηχανημάτων, «αγωνίζονται να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους και τα ενοίκια τους, τις πληρωμές αυτοκινήτων , είδη παντοπωλείου, να πληρώνουν κοινόχρηστους, φόρους και σε ορισμένες περιπτώσεις την εκπαίδευση των παιδιών τους», τονίζοντας την ανάγκη για υψηλότερο μισθό στο επερχόμενο συμβόλαιό της.

Εάν η απεργία συνεχιστεί, θα έχει εκτεταμένες συνέπειες σε όλες τις ΗΠΑ, με σημαντικές καθυστερήσεις στη ναυτιλία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια αλυσιδωτή αντίδραση διαταραχών. Θα ήταν η πρώτη απεργία σε όλη την παράκτια έκταση από μέλη του ILA από το 1977, ανέφερε το Reuters.

«Μια παρατεταμένη απεργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εβδομάδες, ή πιθανώς μήνες, καθυστερήσεων και καθυστερήσεων στη ναυτιλία, που επιδεινώνονται από τις περιορισμένες επιλογές εκτροπής, το υψηλό κόστος και τους χρονικούς περιορισμούς», δήλωσε στην BI ο Abe Eshkenazi, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης για τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας. «Η αλυσίδα εφοδιασμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και καθώς εισερχόμαστε στην πιο πολυσύχναστη περίοδο αγορών του έτους, οι επιχειρήσεις, οι έμποροι λιανικής και οι καταναλωτές θα νιώσουν τον αντίκτυπο μιας απεργίας».

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κατασκευαστών, περισσότερες από τις μισές εισαγωγές και εξαγωγές διέρχονται από λιμάνια της Ανατολικής και της Ακτής του Κόλπου, που διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα, οχήματα και λιανικό εμπόριο, μεταξύ άλλων, και παράγονται κατά μέσο όρο περισσότερα από 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Ανάλογα με τη διάρκεια της απεργίας, οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε αυξήσεις τιμών για τους καταναλωτές.

Η Ναυτιλιακή Συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία εκπροσωπεί εταιρείες που απασχολούν παραθαλάσσιους, δήλωσε στις 23 Σεπτεμβρίου ότι παρά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την ILA, «δεν μπόρεσαν να προγραμματίσουν μια συνάντηση για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

Μια απεργία στο λιμάνι μπλοκάρει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ την εμπορική δραστηριότητα! Η διακοπή στην αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ θα είναι γρήγορη και σοβαρή.

Οι περισσότερες εταιρείες των ΗΠΑ λειτουργούν με ένα σύστημα απογραφής «ακριβώς στην ώρα». Δεν παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες ανταλλακτικών και μετά τα αποθηκεύουν σε αποθήκες που είναι πολύ ακριβό.

Έτσι, οι εταιρείες γνωρίζουν πόσα πωλούν κάθε μήνα και πόσο γρήγορα, και παραγγέλνουν ανάλογα. Τώρα αυτές οι εντολές δεν μπορούν να περάσουν και μπορεί να μην φθάσουν τα ανταλλακτικά.

Φυσικά όλα γίνονται γιατί πάμε στο ΦΟΥΛ Great Reset.



ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.