Ελ νίνιο σάρωσε όλα τα χρηματιστήρια: 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχασε το Χρηματιστήριο των ΗΠΑ!

Ελ νίνιο σάρωσε όλα τα χρηματιστήρια: 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχασε το Χρηματιστήριο των ΗΠΑ!

Της Ιωάννας Υψηλάντη


Περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχασε, σήμερα, το Χρηματιστήριο των ΗΠΑ κατά την έναρξη.

Από τις 12 Ιουλίου, μέχρι την σημερινή “Μαύρη Δευτέρα”, η χασούρα φτάνει τα 5 τρισεκατομμύρια.

Οι μετοχές της NVIDIA (τεχνολογία) – για πολύ καιρό η μεγαλύτερη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες (στην κορυφή της κεφαλαιοποίησής της ήταν 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια), έπεσαν, κατά 7%.

Σε γενικές γραμμές, οι μετοχές της “Θαυμαστής Επτάδας” (Nvidia, Apple, Google, Microsoft, Amazon, Meta, Tesla) στο άνοιγμα έχασαν περίπου 520 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο αυτές οι 7 εταιρίες αποτελούν σχεδόν το 43% του συνολικού δείκτη NASDAQ 100.

Η κατάρρευση σημειώθηκε σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η ταχεία κίνηση του γιέν κατέρρευσε τις ιαπωνικές μετοχές. Ο δείκτης Nikkei μειώθηκε κατά 14%. Αυτό δεν έχει συμβεί, από το 1987!

Ολα κατέρρευσαν, σήμερα.

Οι Ευρωπαϊκές αγορές, οι ανταλλαγές της Μέσης Ανατολής, όλη η Νοτιοανατολική Ασία και η Αυστραλία, ο χρυσός, το ασήμι, το παλλάδιο, η πλατίνα, ο χαλκός, το αλουμίνιο, το νικέλιο και το πετρέλαιο. Η τιμή του πετρελαίου έφτασε στα 76,68 δολ. Μπορεί να ανέβει, λόγω πολέμου, στην Μέση Ανατολή, μέχρι τα 82 δολ. αλλά όχι για πολύ.

Περιμένετε τιμές γύρω στο 50άρικο, το βαρέλι.

Τώρα όλοι περιμένουν την ύφεση στις ΗΠΑ, αν η FED δεν μειώσει τα επιτόκια και δεν ρίξει πράσινο χαρτί στα κρατικά ταμεία.

Η παραφροσύνη των Χρηματιστηρίων έφτασε στο όριο της. Οι φούσκες της Big Tech έσκασαν, ειδικά η τεχνητή νοημοσύνη. Ακόμη και ο Warren Buffet άρχισε να πουλάει Apple. Και τότε τρόμαξαν όλοι.

Η οικονομική σύμβουλος του Μπάιντεν, Τζιν Σπέρλινγκ παραιτήθηκε.

Το φθινόπωρο θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα δούμε πού θα φτάσει ο πληθωρισμός, η ανεργία, οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις.

https://anazitiseis.gr/el-ninio-sarose-ola-ta-chrimatistiria-2-trisekatommyria-dolaria-echase-to-chrimatistirio-ton-ipa/.



ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter


ΝΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ: Σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης ζητά lockdown για την αντιμετώπιση του χάους και των αναταραχών

ΝΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ: Σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης ζητά lockdown για την αντιμετώπιση του χάους και των αναταραχών
 

5 Αυγούστου 2024

Ένας σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης των Εργατικών πρότεινε τη χρήση lockdown τύπου COVID για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης αναταραχής. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και τους αντιδιαδηλωτές μετά τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος χορού.

Ο John Woodcock, Baron Walney, πρώην βουλευτής και σύμβουλος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την πολιτική βία και την αναταραχή, δήλωσε στο Times Radio ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη να εισαγάγει μέτρα lockdown για την αντιμετώπιση της αναταραχής.

Είπε ότι το βρετανικό κοινό θα στηρίξει μέτρα που «κρίνουν απαραίτητα για να τεθεί υπό έλεγχο αυτή η κατάσταση».

Τους γεμίζεις με μαυροπορίτες ισλαμιστές, βάζεις έναν πίθηκο να σφάξει μερικά παιδάκια και έχεις την τέλεια συνταγή για να φέρεις τα λοκνταουν όταν ο ένας χτυπάει μέχρι θανάτου τον άλλο.

Στην συνέχεια βάζεις τους μουσουλμάνους αστυνομικούς να προστατέψουν την ομάδα μουσουλμάνων στο Στόουκ λέγοντας τους ότι «αν έχετε όπλα, πετάξτε τα στο τζαμί». Τους λευκούς τους βαράς ή τους κυνηγάς με σκύλους.

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.