Trudeau Says Carbon Tax Needs a Rebrand







dioskourosnews.com          
BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

You can find us on Twitter


Is This Electoral Reform or a Power Grab?









dioskourosnews.com          
BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

You can find us on Twitter

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η «επικείμενη ηλιακή καταιγίδα» θα εξαφανίσει το 90% της ανθρωπότητας

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η «επικείμενη ηλιακή καταιγίδα» θα εξαφανίσει το 90% της ανθρωπότητας

 

 

Μια μεγάλη ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη στο εγγύς μέλλον και αναφέρεται ότι έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει περισσότερο από το 90% της ανθρωπότητας.
Ο ηθοποιός Dennis Quaid κάθισε πρόσφατα με τον Tucker Carlson για να προειδοποιήσει για την πιθανότητα μιας «επικείμενης ηλιακής καταιγίδας» και να μιλήσει για το νέο του ντοκιμαντέρ, Grid Down, Power Up.

«Βασικά, υπάρχει 100% πιθανότητα ο ήλιος μας να δημιουργήσει μια ηλιακή καταιγίδα, που θα χτυπήσει τη Γη μας και το μαγνητικό πεδίο και οτιδήποτε λειτουργεί ηλεκτρικό πάνω από το έδαφος θα μπορούσε καεί, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του ηλεκτρικού μας δικτύου», είπε ο Κουέιντ στον Κάρλσον.
zerohedge

Το Survival.news αναφέρει:

Δεν είναι μόνο θεωρία γιατί έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Το συμβάν Carrington ήταν η ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα που έχει καταγραφεί ποτέ και προκλήθηκε από μια στεφανιαία εκτίναξη μάζας από τον Ήλιο που συγκρούστηκε με τη μαγνητόσφαιρα της Γης το 1859.

Ωστόσο, τότε είχαμε μόνο τηλεγραφικές γραμμές και όχι το εκτεταμένο ηλεκτρικό δίκτυο που έχουμε σήμερα. Οι τηλεγραφικές γραμμές είχαν καεί εντελώς και έπρεπε να αντικατασταθούν, αλλά η ζωή συνεχίστηκε σε μεγάλο βαθμό κανονικά επειδή οι άνθρωποι ήταν αυτάρκεις. Όλοι ζούσαν ουσιαστικά «εκτός του ηλεκτρικού δικτύου» τότε.

Σήμερα, όμως, θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Αν μια τέτοια ηλιακή καταιγίδα δεν θα επηρέαζε άμεσα τους ανθρώπους, οι συνέπειες θα ήταν εκτεταμένες και αναπόφευκτα θα οδηγούσαν σε μαζικές απώλειες. Ο Κουέιντ εξήγησε στον Κάρλσον τι θα σήμαινε αυτό το σενάριο για την ανθρωπότητα:
«Δεν θα έβγαινε νερό από τη βρύση. Δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητό επειδή ολόκληρο το σύστημα θα είναι διαλυμένο. Σε ότι βασιζόμαστε τώρα για να επιβιώσουμε δεν θα λειτουργεί».

Το ψηφιακό εμπόριο, οι μεταφορές, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα συστήματα επεξεργασίας υδάτων και λυμάτων, η παράδοση τροφίμων, τα τηλέφωνα, το Διαδίκτυο και αμέτρητες άλλες πτυχές της σύγχρονης ζωής δεν θα ήταν διαθέσιμες.

Ο Κουέιντ είπε ότι μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 90 τοις εκατό του πληθυσμού θα ήταν νεκρό μέσα σε ένα χρόνο από μια τόσο καταστροφική βλάβη του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Οι κάτοικοι των πόλεων θα ήταν ιδιαίτερα άσχημα, ενώ οι άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές περιοχές μπορεί να έχουν περισσότερους πόρους στη διάθεσή τους για να επιβιώσουν.

Όχι μόνο θα ήταν απαγορευτικά ακριβό να επισκευαστεί μια τέτοια ζημιά, αλλά δεν θα υπήρχε καν τρόπος να το κάνουμε, δεδομένης της εξάρτησής μας από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για ένα παρόμοιο φαινόμενο

Ο Κουέιντ τόνισε πόσο απροετοίμαστες είναι οι ΗΠΑ για τέτοιου είδους σενάρια. Είπε ότι οι Πρόεδροι Τραμπ και Ομπάμα προσπάθησαν να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν το ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά οι προσπάθειές τους παρεμποδίστηκαν από ρυθμιστικές αρχές που ελέγχονται από λομπίστες εταιρειών ενέργειας. Οι περισσότερες ενεργειακές εταιρείες είναι ιδιωτικές και δεν είναι πρόθυμες να δαπανήσουν τα τεράστια χρηματικά ποσά που απαιτούνται για την κατάλληλη προστασία.

Ωστόσο, αυτή η επένδυση θα ήταν σχετικά φθηνή σε σύγκριση με το κόστος ανάκαμψης από ένα τέτοιο γεγονός. Είπε μάλιστα ότι 100 δισεκατομμύρια δολάρια θα ήταν αρκετά για την εγκατάσταση προστατευτικών ρελέ που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους μετασχηματιστές να καούν, ακριβώς όπως ένα προστατευτικό υπερτάσεων — και ο Quaid επισημαίνει ότι αυτό είναι περίπου το ίδιο ποσό που έχουν δώσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία μέχρι στιγμής.

Όχι μόνο αυτά τα συμβάντα είναι πιθανό να γίνουν, αλλά οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να επιτεθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο από τις ακτές των ΗΠΑ σε μια επίθεση σούπερ EMP που θα είχε παρόμοια αποτελέσματα με ένα γεωθερμικό γεγονός από τον ήλιο. Δεν θα βλέπαμε ούτε θα ακούγαμε μια τέτοια έκρηξη στο κενό του διαστήματος, αλλά θα εξέπεμπε ακτίνες γάμμα που θα κάλυπταν τις ΗΠΑ και θα κατάστρεφαν το ηλεκτρικό δίκτυο, οδηγώντας σε ένα πανεθνικό μπλακ άουτ που θα διαρκούσε μήνες, αν όχι χρόνια.

Ο Quaid πιστεύει ότι αυτό πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής από ό,τι λαμβάνει αυτή τη στιγμή. Σημείωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν κάνει περισσότερα από τις ΗΠΑ για να προστατεύσουν τις υποδομές τους από αυτό το ενδεχόμενο.

Θέλει επίσης περισσότεροι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν αυτή την απειλή και να πιέσουν την κυβέρνηση να λάβει προστατευτικά μέτρα πριν να είναι πολύ αργά. Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, λόγω της εξάρτησής τους από την ηλεκτρική ενέργεια, θα πρέπει να επιμείνουν σε αυτό.

Ο Quaid είπε ότι οι άνθρωποι το βλέπουν λανθασμένα ως αστεροειδής που χτυπά τη Γη: «Είναι κάτι που δεν μας αρέσει να σκεφτόμαστε, αλλά είναι… είτε είναι από τον ήλιο είτε από έναν τρομοκράτη, αυτό είναι κάτι που έχει 100 τοις εκατό πιθανότητες να συμβεί και απλά… δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό με κανέναν τρόπο».


πηγη:

https://korakas-news.gr/2024/01/oi-eidikoi-proeidopoioyn-oti-i-epikeimeni-iliaki-kataigida-tha-exafanisei-to-90-tis-anthropotitas.html.


ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter


Global War Is Coming. Here's What You Should Know.








dioskourosnews.com          
BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

You can find us on Twitter

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.