“Ανεμογεννήτριες και πυρκαγιές”, της Νέλλης Ψαρρού.

“Ανεμογεννήτριες και πυρκαγιές”, της Νέλλης Ψαρρού.


Θαυμάστε την τροποποίηση σε νόμο που ψηφίστηκε το 2015 (Παρ.1 Άρθρο 32 Ν. 4342/2015), προδήλως αντισυνταγματικός αφού στο Σύνταγμα λέει (άρ. 117, παρ 3: 3):

“Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό“, Έτσι λέει το σύνταγμα.

Και η τροποίηση: “…Της κήρυξης της αναδάσωσης εξαιρούνται εκτάσεις για τις οποίες, πριν την καταστροφή της δασικής βλάστησής τους από πυρκαγιά, έχει χορηγηθεί έγκριση επέμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο έκτο του παρόντος νόμου”..

Οι πυρκαγιές φυσικά και σχετίζονται με “άδειες επέμβασης” που έχουν ήδη δοθεί. Και αυτές οι άδειες μπορεί να σχετίζονται πολλές φορές με ανεμογεννήτριες, αλλά ας μην ξεχνάμε τις διάφορες άλλες “επενδύσεις”.

Στην φώτο βλέπουμε την περιοχή Βαθύρεμα, στη Λίμνη Ευβοίας, όπου μετά από 4 μέρες απραξίας, μπήκε η φωτιά, και συνέχισε προς να καίει και άλλες περιοχές για άλλες 6 μέρες. Το πρόβλημα δεν είναι η πυρκαγιά, μόνο, αλλά οι αλλαγές χρήσεις γης που προωθούνται έκτοτε. Η πυρκαγιά είναι ένα σκαλοπάτι, σε ένα μεγαλύτερο και λιγότερο εμφανή σχεδιασμό.


Αυτός ο σχεδιασμός στην Βόρεια Εύβοια έχει ήδη αποκαλυφθεί, και εξελίσσεται αργά αλλά μεθοδικά κάθε μέρα που περνά από το 2021 ως σήμερα. Στην ιστοσελίδα μας www.tosxedio.com ενημερώνουμε σχετικώς.

Σε κάθε περίπτωση, τα έχουμε περιγράψει όλα στην έρευνά μας, στο δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια, το Σχέδιο.

Δείτε ακόμα: Καίνε το μόνο κομμάτι που είχε μείνει ανέπαφο στην κεντρική Εύβοια – Όταν μιλούσαμε με στοιχεία πως είναι προσχεδιασμένες οι φωτιές κανένα μέσο, κανένας πολιτικός δεν αντέδρασε!

πηγή:

https://anazitiseis.gr/anemogennitries-kai-pyrkagies-tis-nellis-psarrou/.




ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.