July 14, 2024

ΗΠΑ: Μετά την απόπειρα κατά του Τραμπ, τι; Το σοκ στην κοινή γνώμη

ΗΠΑ: Μετά την απόπειρα κατά του Τραμπ, τι; Το σοκ στην κοινή γνώμη


Πόσο αλλάζουν τα δεδομένα στην αναμέτρηση με τον Μπάιντεν

Πού πάει η Αμερική μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ;

Θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο στο κλίμα τοξικότητας και ακραίας πόλωσης στο οποίο κινείται η προεκλογική ατμόσφαιρα με βασική ευθύνη των δυο «μονομάχων»;

Ή η απόπειρα θα αποτελέσει εφαλτήριο αφενός για την επικράτηση χαμηλότερων τόσων στην πολιτική σύγκρουση, ενδεχομένως όμως και αφετηρία άλλων εξελίξεων;

Για παράδειγμα, επηρεάζει και πώς τις διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψήφιου των Δημοκρατικών, όπου εκείνη του προέδρου Τζο Μπάιντεν ήδη αμφισβητείται έντονα από στελέχη του κόμματος και όχι μόνο.

Η σημερινή Κυριακή ξημερώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκοντας τη χώρα σε κατάσταση σοκ. Εν αρχή, το μη χείρον βέλτιστον. Ουδείς καν διανοείται τι θα συνέβαινε σήμερα στις ΗΠΑ αν ο 20χρονος δράστης πετύχαινε το σκοπό του.

Πολλοί, με βάση το κλίμα των τελευταίων μηνών μιλούν για χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου.

Η -ευτυχώς αποτυχημένη- απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου και εκ νέου υποψήφιου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην οποία μιλούσε στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια «πάγωσαν» την αμερικανική κοινωνική γνώμη, επαναφέροντας οδυνηρές μνήμες ανάλογων καταστάσεων από το παρελθόν.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιστρέφει άρον-άρον στο Λευκό Οίκο ενώ οι ηγέτες όλων των χώρων του πλανήτη υποχρεώθηκαν να ξενυχτήσουν με την προσοχή τους εστιασμένη στις ειδήσεις που μεταδίδονταν για το περιστατικό στην άλλη ακτή του Ατλαντικού.

πηγή:

https://www.thebest.gr/article/757765-ipa-meta-tin-apopeira-kata-tou-tramp-ti-to-sok-stin-koini-gnomi.




ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.