“Χριστός Ανέστη” και… μην τον είδατε!

 “Χριστός Ανέστη” και… μην τον είδατε!


19 Απριλίου 2023 Μαρία Σεφέρου


Άφαντος ο “αναστημένος” Ιησούς εδώ και σχεδόν 2000 χρόνια!

Βαβαί, παπαί! Μας τέλειωσε και η φετινή τεχνητή πασχαλιάτικη ευφορία! Τόσο γρήγορα… Κρίμα!

Κάθε θάμα τρεις ημέρες, λέει η παροιμία…  Μας τέλειωσε και ο “βομβαρδισμός” διαδικτυακών “φίλων”, μέσω facebook ή viber, με πολύχρωμες εικόνες με κόκκινα αυγά ή με τον “αναστημένο” Ιησού, που έχουν υποκαταστήσει την αληθινή ανθρώπινη επαφή, αν όχι δια ζώσης, αν όχι τηλεφωνικά, τουλάχιστον με μια σύντομη αλλά ιδιόχειρη ευχή.  Αυτό παίρνει χρόνο, και οι υποκριτές δήθεν χριστιανοί δεν σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο τους για πραγματική ανθρώπινη επικοινωνία. Ένα κλικ σε μια εικόνα του internet και καθαρίσαμε! Υπόθεση δευτερολέπτων. Η τεχνολογία νάναι καλά!

Προσγείωση στην ωμή πραγματικότητα τώρα και στην παραδοσιακή ενδημική ελληνική μιζέρια… Το μόνο που απομένει από το Πάσχα, για λίγο καιρό ακόμη, είναι ο χαιρετισμός “Χριστός Ανέστη”. Για να μην το ξεχάσουμε, προφανώς.

Και τι απαντάς στο συγγενή, στο φίλο, στο γείτονα, στον γνωστό που σε χαιρετάει με το “Χριστός Ανέστη”, αν δεν το πιστεύεις;  Εμ, εδώ είναι τα δύσκολα. Για να μην σε πουν ακοινώνητο, ούτε που διανοείσαι να τον προσβάλλεις απαντώντας, π.χ., “Μ’ αυτό το μυαλό να κοιμάσαι”…

Ή να του πεις το άλλο: “Εσύ τον είδες αναστημένο να περπατάει ανάμεσά μας;”

Ή να του πεις “Κόψε το παραμύθι, φίλε, διότι αν αφουγκραστείς την εσωτερική σου φωνή θα διαπιστώσεις ότι δεν σου το επιβεβαιώνει”.

Ή να του πεις εκείνο που αναφέρει το Ευαγγέλιο: «Καὶ φωνήσας φωνῇ μεγάλῃ ὁ Ἰησοῦς εἶπε· Πάτερ, εἰς χεῖράς σου παρατίθεμαι τὸ πνεῦμά μου· καὶ ταῦτα εἰπὼν ἐξέπνευσεν». (Κατά Λουκά 23:46)

Με άλλα λόγια, ο Ιησούς  – όπως και κάθε άνθρωπος τη στιγμή που πεθαίνει – παρέδωσε το πνεύμα του στον Θεό, ζωντανό και όχι νεκρό. Άρα το πνεύμα του Ιησού δεν πέθανε για ν’ αναστηθεί σε 3 ημέρες. Ούτε σουλατσάριζε στον Άδη, μεταξύ των “κεκοιμημένων” για να τους κηρύξει  “σωτηρία” (για πότε;) και σε τρεις μέρες ξαναμπήκε στο νεκρό σώμα του και μάλιστα… παρουσιάστηκε στη Μαρία που τον νόμισε κηπουρό (Κατά Ιωάννη 20:15), έφαγε ψάρια με τους μαθητές του (Κατά Ιωάννη 21:13),  και στη συνέχεια εξαφανίστηκε και μην τον είδατε!

Τίποτα από όλες αυτές τις ευφάνταστες ιστορίες γι’ αγρίους δεν τους λες διότι δεν θα ήθελαν να τις ακούσουν, αλλά συχνά υποκρίνεσαι απαντώντας “Αληθώς Ανέστη” ή τους λες απλά “Χρόνια Πολλά”.

Λυπάμαι όταν ακούω δημοσιογράφους στα δήθεν αντικειμενικά κανάλια εναλλακτικής ενημέρωσης στο Youtube να ξεκινάνε την εκπομπή τους με το “Χριστός Ανέστη”! Ανήκουν κι αυτοί στα δισεκατομμύρια πιστών που δεν αφιέρωσαν ούτε μια στιγμή στη ζωή τους για ν’ αναρωτηθούν: “Αυτά που μου έμαθε η Ορθοδοξία είναι άραγε η αλήθεια;”  Και ούτε που τους απασχολεί εάν μεταξύ των ακροατών τους είναι και άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο “Χριστός Ανέστη”. Είναι σα να θέλουν να επιβάλουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω στους ακροατές τους.

Αν έχετε παρατηρήσει, τώρα τελευταία τα αυτοαποκαλούμενα πατριωτικά κόμματα έχουν αναγάγει την Ορθόδοξη πίστη σε ικανή και αναγκαία συνθήκη για ν’ αποδείξεις ότι είσαι πατριώτης. Δηλαδή δεν σου αναγνωρίζουν το δικαίωμα να είσαι πατριώτης, να αγαπάς την Ελλάδα περισσότερο ίσως και από αυτούς, να υποστηρίζεις τον ιερό θεσμό της οικογένειας, να είσαι κατά του βιασμού και της διαστροφής της ανθρώπινης φύσης, αν δεν δηλώνεις Ορθόδοξος Χριστιανός. Πατριώτης και Ορθόδοξος πάνε πακέτο, σου λένε. “Δεν μπορείς να είσαι πατριώτης αν δεν είσαι Ορθόδοξος”.

Και τι σημαίνει να είσαι Ορθόδοξος κατ’ αυτούς; Να καταπίνεις αμάσητα όλα τα “Ορθόδοξα”  δογματικά αφηγήματα, να πιστεύεις  στον “Τριαδικό Θεό”, να αποδέχεσαι τους ιερείς ως μεσάζοντες μεταξύ εσού και του Υψίστου, να προσκυνάς τη “Μητέρα του Θεού” και χιλιάδες “αγίους”, να κάνεις το σταυρό σου αντί νοερής επικοινωνίας με τον Θεό “εν πνεύματι και αληθεία”, να φιλάς τις εικόνες και ν’ ακολουθείς τα “μυστήρια” της Εκκλησίας.  Ο τρόπος ζωής σου δεν τους αφορά, αρκεί να δηλώνεις Χριστιανός Ορθόδοξος.

Μπορεί να μη μιλάς με τον αδελφό σου για τα κληρονομικά, π.χ., μπορεί να είσαι άπληστος, απατεώνας, εκμεταλλευτής, πόρνος, βίαιος κλπ., αλλά αν δηλώσεις Ορθόδοξος είσαι αποδεκτός στο πατριωτικό κόμμα του 85χρονου παππού Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και όχι μόνο!  H ταμπέλα “Ορθόδοξος” είναι κάτι σαν το “COVID pass”. Χωρίς αυτό το pass δεν μπαίνεις σε κόμματα του λεγόμενου πατριωτικού χώρου!

Προσέξτε το αυτό πατριώτες, διότι τείνετε να γίνετε γραφικοί. Η πίστη είναι εσωτερική υπόθεση του καθενός και δεν εθνικοποιείται ούτε επιδεικνύεται.  Μιλήστε για πατρίδα, για δικαιοσύνη, για ισονομία, για παιδεία, για οικογένεια και αφήστε τους παπάδες να προπαγανδίζουν τα μυθεύματα της κακοδοξίας τους.

Και πού είστε; “Αλήθειες” από δεύτερο και τρίτο χέρι, που από φόβο δεν τολμάτε να θέσετε υπό αμφισβήτηση και να ελέγξετε, δεν είναι αλήθειες αλλά χονδροειδή ψέματα. Είναι κρίμα μια ζωή να μην ψάξατε ποτέ μέσα σας για ν’ ανακαλύψετε και να βιώσετε τη δική σας αλήθεια…

πηγη

https://www.seferou-maria.gr/%cf%87%cf%81%


dioskourosnews.com          
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter

Τσαουσάκης - Μπεγλέρι και μαχαίρι







dioskourosnews.com          
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter


[ 270 ] ΛΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ = ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ







dioskourosnews.com          
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter

Best Buy Reports Large Scale Store Shutdowns As Businesses Brace For Retail Bankruptcies







dioskourosnews.com          
BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

You can find us on Twitter


POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.