Η κυβέρνηση Μπάιντεν απειλεί να αναπτύξει αμερικανικά στρατεύματα για να πολεμήσουν τη Ρωσία

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απειλεί να αναπτύξει αμερικανικά στρατεύματα για να πολεμήσουν τη Ρωσία

  

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απειλεί να αναπτύξει αμερικανικά στρατεύματα για να πολεμήσουν τη Ρωσία, εκτός εάν το Κογκρέσο εγκρίνει χρηματοδότηση πολέμου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία

07/12/2023

«Εάν ο Πούτιν αναλάβει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί», είπε ο Μπάιντεν. Ο Πούτιν θα επιτεθεί σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, είπε ο Μπάιντεν, και τότε «θα έχουμε κάτι που δεν θέλουμε και δεν έχουμε σήμερα: Αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν τα ρωσικά στρατεύματα».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απείλησε να αναπτύξει στρατεύματα των ΗΠΑ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν το Κογκρέσο αρνηθεί να εγκρίνει το αίτημά του ύψους 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περισσότερη πολεμική χρηματοδότηση για την Ουκρανία.

Σε μια έκκληση προς το Κογκρέσο για περισσότερη χρηματοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε αβάσιμα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να εισβάλει σε χώρες του ΝΑΤΟ μόλις η Ρωσία νικήσει την Ουκρανία, γράφει ο Jamie White (και το RT.de).

«Εάν ο Πούτιν αναλάβει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί», είπε ο Μπάιντεν. «Εάν ο Πούτιν επιτεθεί σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ – αν προχωρήσει και επιτεθεί σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ – έχουμε δεσμευτεί ως μέλος του ΝΑΤΟ να υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους του ΝΑΤΟ και τότε έχουμε κάτι που δεν ψάχνουμε και δεν το αναζητούμε. έχουν σήμερα: αμερικανικά στρατεύματα να πολεμούν τα ρωσικά στρατεύματα», είπε ο Μπάιντεν.

Είπε επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν την οικονομική βοήθεια «όμηρο» σε μια «κομματική» προσπάθεια να λάβουν περισσότερη χρηματοδότηση στα σύνορα των ΗΠΑ.

«Οι ακραίοι Ρεπουμπλικάνοι παίζουν «Κοτόπουλο» με την εθνική μας ασφάλεια και κρατούν τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας όμηρο της εξαιρετικά κομματικής συνοριακής τους πολιτικής!»

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εντείνει τους πολεμικούς της φόβους και τις αβάσιμες συζητήσεις για τους στρατιωτικούς στόχους της Ρωσίας, παρά την αντίσταση των μελών του Κογκρέσου να μην εγκρίνουν περισσότερη στρατιωτική χρηματοδότηση για την Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, σε ιδιωτική ενημέρωση με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, επανέλαβε το σημείο συζήτησης του Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία σκοπεύει πλήρως να επεκτείνει τη στρατιωτική της εκστρατεία στις χώρες του ΝΑΤΟ που περιβάλλουν την Ουκρανία.

«Εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πάρει την Ουκρανία, θα πάρει τη Μολδαβία, τη Γεωργία και μετά ίσως τις χώρες της Βαλτικής», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Μάικλ ΜακΚόλ (R-TX) στο Messenger μετά τη συνάντησή του με το Όστιν.

«Και τότε η ιδέα ότι πρέπει να βάλουμε στρατεύματα στο έδαφος, όπως είπε ο υπουργός Austin, είναι πολύ πιθανή», πρόσθεσε ο McCaul. «Προσπαθούμε να το αποφύγουμε».


Οι δηλώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη ρωσική επέκταση στο έδαφος του ΝΑΤΟ είναι καθαρά κερδοσκοπικές και μια πλήρης ανατροπή της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον, καθώς το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε επιθετικά σε ρωσικό έδαφος τα τελευταία τριάντα χρόνια.



πηγή:

https://korakas-news.gr/2023/12/i-kyvernisi-mpainten-apeilei-na-anaptyxei-amerikanika-strateymata-gia-na-polemisoyn-ti-rosia.html.




ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter


POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.