Sadhguru: Εδώ είναι η κόλαση και ο παράδεισος

Sadhguru: Εδώ είναι η κόλαση και ο παράδεισος



Μαρία Σεφέρουhttps://www.seferou-maria.gr/author/admin/.


 Sadhguru: Ο Θεός είναι δικό μας κατασκεύασμα για τις ανάγκες μας, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουμε.

Απομαγνητοφώνηση και μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου.

By Jagadish Vasudev (Sadhguru)

Το βαρύτερο έγκλημα που έχει διαπραχθεί κατά της ανθρωπότητας είναι η διάδοση της ιδέας του παραδείσου. Ότι δηλαδή υπάρχει καλύτερο μέρος για να ζεις από αυτό εδώ. Αυτή είναι η χειρότερη ιδέα που έχει καταστρέψει την Ανθρωπότητα. Μπορείτε να κάνετε αυτό το μέρος παράδεισο ή μπορείτε να το κάνετε κόλαση. Είναι στα χέρια μας. Θα το μετατρέψουμε σε παράδεισο ή κόλαση;

Αυτό είναι το μόνο μέρος. Η ιδέα ότι υπάρχει καλύτερο μέρος είναι καταστροφική ιδέα. Αν υπάρχει καλύτερο μέρος, πηγαίνετε τώρα! Γιατί μένετε εδώ και μιλάτε για καλύτερο μέρος; Γιατί μου ζητάτε να πάω εγώ; Γιατί δεν πάτε εσείς;

Ο άνθρωπος έχει πολλές διαστάσεις στον εαυτό του. Σε αυτές τις διάφορες διαστάσεις του ποιος είναι ο άνθρωπος, δεν θα υπεισέλθω σε όλες τις πτυχές του.

Μια θεμελιώδης διάσταση είναι ότι, ανεξαρτήτως του πού βρίσκεστε στη ζωή σας, θέλετε να είστε κάτι περισσότερο. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να σκέφτεστε “αν περνούσα τις εξετάσεις μου, αυτό θα ήταν αρκετά καλό”. Αλλά τη στιγμή που τις περνάς, νιώθεις ότι δεν έχει νόημα. Θέλεις να βρεις δουλειά. Τη στιγμή που βρίσκεις δουλειά, νιώθεις ότι δεν έχει νόημα. Θέλεις κάτι άλλο. Απλώς συνεχίζεται έτσι. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεσαι, θέλεις να είσαι κάτι παραπάνω.

Έτσι, για να αντιμετωπίσουν αυτή τη λαχτάρα,  δηλαδή το ανθρώπινο ον να αναπτύσσεται συνεχώς, οι άνθρωποι έχουν βρει διάφορα είδη λύσεων. Αυτές οι λύσεις, με το πέρασμα του χρόνου έχουν επινοήσει κάθε είδους φιλοσοφίες, ιδεολογίες, συστήματα πεποιθήσεων και έχουν γίνει ποικιλία αυτού που μπορούμε να ονομάσουμε θρησκεία. Αλλά ουσιαστικά είναι αυτή η λαχτάρα που οι άνθρωποι θέλουν να αναπτυχθούν. Δεν ξέρουν πώς. Και ο καθένας βρίσκει τον δρόμο του.

Τώρα, η σημερινή σας ιδέα για ανάπτυξη είναι πόσους ακολούθους έχετε στο Facebook ή στο Instagram. Έχετε χίλιους, θέλετε 10.000· έχετε 10.000 θέλετε ένα εκατομμύριο. Λοιπόν, αυτός είναι ο τρόπος σας, αυτή είναι η θρησκεία σας αυτή τη στιγμή. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό.

Λοιπόν, ίσως σε άλλα 50-100 χρόνια μπορεί να υπάρξει θρησκεία FB (Facebook). Αυτό που λέω είναι ότι αν συγκεντρώσει κάποιος αρκετούς ακολούθους, γίνεται αυτό. Γι’ αυτόν τον λόγο σε αυτήν την κουλτούρα δημιουργήσαμε έναν μηχανισμό, που δυστυχώς σήμερα έχει προκαλέσει ορισμένα ζητήματα. Αλλά θέλω να κοιτάξετε πίσω και να παρατηρήσετε αυτόν τον πολιτισμό. Διότι οι άνθρωποι χρειάζονται μία εικόνα για να την κοιτάζουν, να αγωνίζονται γι’ αυτή, ως την υψηλότερη ποιότητα στη ζωή τους.

Για τούτο το λόγο, δημιουργήσαμε αυτό που ονομάζεται Θεότητα. Θέλω να το δείτε με ανοιχτό μυαλό, όχι με την αφήγηση που συνεχίζεται στο Chennai. Εντάξει; Οι άνθρωποι δημιούργησαν είδωλα και θεότητες, πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Υπήρχαν, υπάρχουν και σήμερα περίπου 33 εκατομμύρια θεοί και θεές σε αυτή τη χώρα. (Ινδία) Και αυτό συνέβη όταν ο πληθυσμός μας ήταν τόσος. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο είχε τη δική του Θεότητα! Βλέπετε, αν εσύ έχεις μία Θεότητα, ο άλλος μία Θεότητα, ο παράλλος έχει μία Θεότητα, δεν υπάρχει καμία διαμάχη. Έτσι δεν είναι; Αν όμως εσείς οι τρεις μαζί έχετε μία θεότητα και εγώ μία άλλη, τότε υπάρχει μια μάχη. Έχω τη δικιά μου, εσύ έχεις τη δικιά σου, αυτή έχει τη δικιά της, εκείνος τη δικιά του. Ποιο είναι το πρόβλημα; Έτσι, το ονομάσαμε Ishtadevata. Δηλαδή μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου Θεό.  ........

περισσότερα:

https://www.seferou-maria.gr/sadhguru-%ce%b5%ce%b4%cf%8e-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%cf%8c%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-


dioskourosnews.com          
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter


POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.