”Σήμερα κάθε μέρα η ακολασία αυξάνεται τρομακτικά και η ντροπή εξαφανίζεται”

”Σήμερα κάθε μέρα η ακολασία αυξάνεται τρομακτικά και η ντροπή εξαφανίζεται”

”Ο κόσμος είναι γεμάτος βία, εγκλήματα και πάθη. Οι άνθρωποι συκοφαντούν ο ένας τον άλλον για να κερδίζουν θέσεις και αξιώματα. Κάθε μέρα η ακολασία αυξάνεται τρομακτικά και η ντροπή εξαφανίζεται.

Ποδοπατείται ό,τι είναι καλό και ιερό. Περιφρονείται και χλευάζεται η αρετή και η αλήθεια, ενώ η ανηθικότητα διαδίδεται παντού και με κάθε ελευθερία. Όλες δε οι κακίες και οι αισχρότητες δεν αποφεύγουν πλέον το φως, το επιδιώκουν, διότι τα πάντα γίνονται δημοσίως.

Τόσο δε απροκάλυπτη κατήντησε η φαυλότητα, και τόσο ξεδιάντροπα διαφημίζεται, ώστε η αγνότητα είναι τόσο σπανία, που όχι μόνον δεν μπορείς να την βρεις, αλλ’ ούτε και το όνομά της το ακούεις ποτέ. ”

Tα λόγια αυτά ανήκουν στον Λεύκιο Ανναίο Σενέκα (Lucius Anneus Seneca, που γεννήθηκε το 4 π.Χ. )…

*Γνωστό ως Σενέκα τον Νεότερο ή απλώς Σενέκα, Ρωμαίο πολιτικό, ρήτορα, δραματουργό και στωικό φιλόσοφο, γιος του Σενέκα του Πρεσβύτερου, διδάσκαλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Νέρωνα.

πηγή:

https://korakas-news.gr/2023/06/simera-kathe-mera-i-akolasia-ayxanetai-tromaktika-kai-i-ntropi-exafanizetai.html.


dioskourosnews.com          
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter


POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.