Στον Καναδά, την χώρα του Φιντελίτο μαίνονται περισσόττερες απο 100 πυρκαγιές

Στον Καναδά, την χώρα του Φιντελίτο μαίνονται περισσόττερες απο 100 πυρκαγιές

7 Μαΐου 2023 

Περισσότερες από 100 πυρκαγιές στην καναδική επαρχία Αλμπέρτα

Η πρωθυπουργός της καναδικής επαρχίας Αλμπέρτα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή. Το Σάββατο καταμετρήθηκαν 103 πυρκαγιές. Οι αρχές κάνουν λόγο για «κρίση άνευ προηγουμένου».

Ήδη 25.000 κάτοικοι της επαρχίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ χιλιάδες άλλοι είπαν αυτό το Σαββατοκύριακο να προετοιμαστούν για εκκένωση. Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της πολιτείας Danielle Smith, μέχρι στιγμής έχουν καεί 122.000 στρέμματα. Λόγω της ζεστής, ξηρής πηγής, λέει ο Smith, «μερικές φλόγες μπορούν να πυροδοτήσουν τρομακτικές πυρκαγιές».

Στην Αλμπέρτα εξορύσσεται πετρέλαιο. Το 2016, η παραγωγή πετρελαίου σε τμήματα της επαρχίας έπρεπε να διακοπεί λόγω των πυρκαγιών, οι οποίες έθεσαν σε σημαντικό βαθμό την καναδική οικονομία. Φέτος, η εξόρυξη πετρελαίου θα συνεχιστεί προς το παρόν, αλλά η κατάσταση θα παρακολουθείται στενά.

Fintelito= μικρός Φιντέλ, ο Τζάστιν Τριντό λέγεται ότι είναι γιος του Φιντέλ Κάστρο, η μητέρα του είναι όβρια και ο Φιντελίτο είναι όμοιος με τον Φιντέλ Κάστρο, ένα κομμούνι και υπάλληλος της σιώνας όπως είναι σχεδόν όλοι.

πηγη:
https://korakas-news.gr/2023/05/ston-kanada-tin-chora-toy-fintelito-mainontai-perissotteres-apo-100-pyrkagies.html
.


dioskourosnews.com          
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μπορείτε να μας βρείτε στο Twitter

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.