1200 Ιρανές μαθήτριες μαζικά δηλητηριασμένες: το καθεστώς του Αλλάχ παίρνει εκδίκηση;

1200 Ιρανές μαθήτριες μαζικά δηλητηριασμένες: το καθεστώς του Αλλάχ παίρνει εκδίκηση;


Γονείς στο Ιράν κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι μαζικά αφού περισσότερες από 1.200 μαθήτριες εισήχθησαν πρόσφατα στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης. Μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο, παιδιά σε 33 πόλεις σε 17 επαρχίες αρρώστησαν από επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια. Κανείς δεν ξέρει ποιος βρίσκεται πίσω από τη μυστηριώδη και τρομακτική ενέργεια, αν και όλο και περισσότεροι Ιρανοί στρέφουν το δάχτυλο της ευθύνης στο καθεστώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός είναι ο στόχος διαμαρτυριών εδώ και μήνες, στις οποίες μαθήτριες και μαθητές παίζουν σημαντικό ρόλο.

Μεγάλη διαδήλωση για την Τρίτη προανήγγειλε ένα σωματείο εκπαιδευτικών μπροστά από το κοινοβούλιο στην Τεχεράνη. Ο σύλλογος καλεί επίσης σε διαδηλώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ανήσυχοι γονείς βγήκαν στους δρόμους αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε ορισμένες περιπτώσεις διαλύθηκαν βίαια από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Φόβος και απελπισία»

Ο Πρόεδρος Ebrahim Raisi κατηγορεί τους εχθρούς του Ιράν για τις εικαζόμενες επιθέσεις. Θα ήθελαν να δημιουργήσουν «φόβο και απόγνωση στον πληθυσμό». Η συντηρητική εφημερίδα Kayhan κατηγορεί μάλιστα τη Δύση ότι ξεκίνησε μια «νέα φάση στον υβριδικό πόλεμο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας». Είναι ένα φυσικό αντανακλαστικό του καθεστώτος, που βλέπει και ξένο χέρι στις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών.

Ωστόσο, το σωματείο δασκάλων αναφέρει στη δήλωσή του ότι υπάρχει «ισχυρή υποψία» ότι οι επιθέσεις έχουν σκοπό να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις και «να ενσταλάξουν τον φόβο στα κορίτσια και τις οικογένειές τους». Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ένας εξέχων σουνίτης κληρικός. «Είναι εκδίκηση για την πρόσφατη εξέγερση», είπε ο Molavi Abdolhamid.

ΚΟΡΑΚΑΣ ΝΕΑ: Άραγε θα μπορούσαν τόσες μαζικές επιθέσεις να είναι οργανωμένες από τον αόρατο και τους υπαλλήλους του σε όλες τις χώρες επάνω σε νέους και νέες ψυχές;
Ο εχθρός της ανθρωπότητας έχει πολλά παρατσούκλια, το Αλλάχ, είναι ένα απο τα πολλά.


korakasnews 



dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

Θα μας βρείτε στο Twitter

https://twitter.com/SpartacusGr2

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.