Συναγερμός για το εμβόλιο Pfizer: Στοιχεία των CDC επιβεβαιώνουν πως προκαλεί βαριά εγκεφαλικά επεισόδια. Συνιστάται χωρίς κλινικά δεδομένα

Συναγερμός για το εμβόλιο Pfizer: Στοιχεία των CDC επιβεβαιώνουν πως προκαλεί βαριά εγκεφαλικά επεισόδια. Συνιστάται χωρίς κλινικά δεδομένα


Τα δεδομένα δείχνουν ότι το νέο εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 ενοχοποιείται για έναν τύπο βαρέως εγκεφαλικού επεισοδίου, δήλωσαν δύο υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ στο CDC στις 13 Ιανουαρίου....

Τα στοιχεία για την δυσάρεστη εξέλιξη εδόθησαν για το διδοσικό εμβόλιο της Pfizer στο Vaccine Safety Datalink, ένα σύστημα που διαχειρίζεται τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).  Το τελευταίο σήμα ήταν για βαρύ ισχαιμικό εγκεφαλικό (εμβολικό), ένα είδος εγκεφαλικού επεισοδίου που προκαλείται από την πήξη του αίματος.  Το σήμα ενεργοποιήθηκε για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ανέφεραν το CDC και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σε κοινή δήλωση.  

Τα σήματα ασφαλείας ενεργοποιούνται όταν ένα ανεπιθύμητο συμβάν, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, συμβαίνει με συγκεκριμένο ρυθμό μετά τον εμβολιασμό.  Τα σήματα υποδηλώνουν μια σύνδεση μεταξύ μιας ανεπιθύμητης ενέργειας και ενός εμβολίου, αλλά πρέπει να γίνει περαιτέρω μελέτη για να επαληθευτεί η σύνδεση. «Όλα τα σήματα απαιτούν περαιτέρω έρευνα και επιβεβαίωση από επίσημες επιδημιολογικές μελέτες», ανέφεραν το CDC και η FDA, οπότε και από αυτό το σήμα διευρευνάται η έκταση του «πραγματικού κλινικού κινδύνου»  Τα πρακτορεία δεν ανέφεραν πότε εντοπίστηκε το σήμα, εκτός από το ότι έγινε μετά τη διαθεσιμότητα της νέας δόσης, η οποία ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022.  «Παρόλο που το σύνολο των δεδομένων δεν δείχνει επί του παρόντος πόσο πιθανό είναι το σήμα στο VSD να αντιπροσωπεύει πραγματικό κλινικό κίνδυνο, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες με το κοινό, όπως κάναμε στο παρελθόν, όταν ένα από τα μέλη της ασφάλειάς μας τα συστήματα παρακολούθησης ανιχνεύουν ένα τέτοιο σήμα», ανέφεραν οι υπηρεσίες.  

«Το CDC και η FDA θα συνεχίσουν να αξιολογούν πρόσθετα δεδομένα από αυτά και άλλα συστήματα ασφάλειας εμβολίων. Αυτά τα δεδομένα και οι πρόσθετες αναλύσεις θα συζητηθούν στην επερχόμενη συνεδρίαση της 26ης Ιανουαρίου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων του FDA».  

Ο FDA θα συναντηθεί με την επιτροπή, η οποία τη συμβουλεύει για τα εμβόλια, «για να εξετάσει εάν και πώς θα πρέπει να τροποποιηθεί η σύνθεση στις πρωτογενείς δόσεις των επί του παρόντος διαθέσιμων εμβολίων COVID-19 και πώς και εάν πρέπει να προσαρμοστεί η σύνθεση και το πρόγραμμα για τις αναμνηστικές δόσεις. 

Προχωράμε μπροστά», ανακοίνωσε  Ο Δρ Ramin Farzaneh-Far, ένας καρδιολόγος, είπε ότι ήταν δύσκολο να δεχτεί κανείς τον λόγο του CDC, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο ο οργανισμός απέρριψε επανειλημμένα τις αναφερόμενες σχέσεις μεταξύ των εμβολίων μυοκαρδίτιδας και COVID-19 προτού τελικά αναγνωρίσει μια αιτιολογική σύνδεση. Το CDC και η FDA θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα του εγκεφαλικού επεισοδίου, έγραψε στο Twitter. 



How much more ⁦@CDCgov⁩? “…a CDC vaccine database had uncovered a possible safety issue in which people 65 and older were more likely to have an ischemic stroke 21 days after receiving the Pfizer/BioNTech bivalent shot, compared with days 22-44.”

reuters.com
U.S. says Pfizer's bivalent COVID shot may be linked to stroke in older adults
U.S. drugmaker Pfizer Inc and German partner BioNTech's updated COVID-19 shot could be linked to a type of brain stroke in older adults,


πηγη

https://skeftomasteellhnika.blogspot.com




dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

Θα μας βρείτε στο Twitter

https://twitter.com/SpartacusGr2 .

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.