Ο Klaus Schwab καλεί 52 αρχηγούς κρατών και σχεδόν 600 διευθύνοντες συμβούλους σε «συνάντηση» στη σύνοδο κορυφής στο Νταβός της Ελβετίας

Ο Klaus Schwab καλεί 52 αρχηγούς κρατών και σχεδόν 600 διευθύνοντες συμβούλους σε «συνάντηση» στη σύνοδο κορυφής στο Νταβός της Ελβετίας

Ο Klaus Schwab κάλεσε 52 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και σχεδόν 600 διευθύνοντες συμβούλους σε μια επείγουσα συνεδρίαση καθώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ φιλοξενεί την ετήσια συνάντησή του στο Νταβός της Ελβετίας την επόμενη εβδομάδα.

Οι διοργανωτές του φόρουμ είπαν ότι η τελευταία τους σύνθεση για την ελίτ συγκέντρωση πολιτικών ηγετών, στελεχών επιχειρήσεων, πολιτιστικών τάσεων και επικεφαλής διεθνών οργανισμών θα αντιμετωπίσει ζητήματα όπως, “ένας διχασμένος κόσμος” καθώς ξεκινά το 2023, με τον πόλεμο και τις συγκρούσεις, τις οικονομικές πιέσεις και την κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο…

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η 53η ετήσια συνάντησή μας στο Νταβός θα πραγματοποιηθεί πάνω στο πιο περίπλοκο γεωπολιτικό και οικονομικό πλαίσιο εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Πρόεδρος του φόρουμ Borge Brende, επισημαίνοντας προκλήσεις όπως η απειλή της παγκόσμιας ύφεσης, η άνοδος των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων και πως θα αντιμετωπιστεί πιο δραστικά η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Brende επεσήμανε το «ρεκόρ συμμετοχής» 52 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι από την Ευρώπη, καθώς και ορισμένων πρόσφατα εκλεγμένων ηγετών όπως ο Πρόεδρος Yoon Suk Yeol της Νότιας Κορέας, ο πρόεδρος Gustavo Petro της Κολομβίας και ο πρόεδρος Ferdinand Marcos Jr. των Φιλιππίνων. Σχεδόν 300 υπουργοί της κυβέρνησης αναμενόταν να συμμετάσχουν.

Ο πρόεδρος του φόρουμ είπε ότι ορισμένες αντιπροσωπείες ζήτησαν τα ονόματα των συμμετεχόντων τους “να μην κοινοποιηθούν” αμέσως για λόγους ασφαλείας. Ο Brende είπε, για παράδειγμα, ότι θα παρευρεθούν πρόσωπα «υψηλού επιπέδου» από την Κίνα και την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι θα μιλήσει επίσης στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός μαζί με τους παρουσιαστές του CNN και τους αρχηγούς του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ θα εκπροσωπηθούν από αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του απεσταλμένου για το κλίμα Τζον Κέρι, την επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών Avril Haines και της εμπορικής αντιπροσώπου των ΗΠΑ Κάθριν Τάι, καθώς και αρκετών κυβερνητών και νομοθετών του Κογκρέσου.

Η συνάντηση προσφέρει ένα σωρό θέματα που συζητήθηκαν σε εκατοντάδες δημόσιες συνεδριάσεις καθώς και σε πιο μυστικές συναντήσεις από ηγέτες επιχειρήσεων στα πολυτελή ξενοδοχεία κατά μήκος του Promenade του Νταβός, κοντά στο συνεδριακό κέντρο που φιλοξενεί τη συγκέντρωση.

Η ατζέντα περιλαμβάνει συζητήσεις για ιδέες, καινοτομίες και αναζήτηση συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σε θέματα όπως η ενέργεια, το κλίμα, οι επενδύσεις, το εμπόριο, οι μελλοντικές τεχνολογίες, οι θέσεις εργασίας, η υγεία και η κοινωνική κινητικότητα, μεταξύ άλλων.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει πλούσια στελέχοι εταιριών που θα πετάηουν με τα ιδιωτικά τους τζετ που εκπέμπουν τις μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων.

Το WEF απαιτεί 5.000 στρατιώτες για να τους προστατέψουν από κοινούς ανθρώπους

Ο ελβετικός στρατός θα προσφέρει 5.000 στρατιώτες για να προστατεύσει τις ελίτ που συγκεντρώνονται στη σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και να διασφαλίσει ότι δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τους απλούς ανθρώπους (ή άχρηστους φαγάδες όπως τους αποκαλούν).

Οι αρχές ανέφεραν ότι τα στρατεύματα έχουν εξουσιοδοτηθεί να χρησιμοποιούν καταναγκαστικά αστυνομικά μέτρα για να εκπληρώσουν την ασφαλείας της αποστολής.

«Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο έχει ορίσει ανώτατο όριο 5.000 στρατιωτών που θα υπηρετήσουν ως υποστήριξη κατά τη διάρκεια του WEF, το οποίο θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 26 Ιανουαρίου. Μερικοί από αυτούς θα σταθμεύσουν απευθείας στο Νταβός, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 20», αναφέρεται στην ανακοίνωση .

Σύμφωνα με τη δήλωση, άλλοι στρατιώτες θα παρέχουν υλικοτεχνικής υποστήριξη αεροπορικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελβετία. Οι στρατιώτες θα εξουσιοδοτηθούν «να χρησιμοποιούν καταναγκαστικά αστυνομικά μέτρα για να εκτελούν τα αντίστοιχα καθήκοντά τους», είπε η κυβέρνηση.

Θα υπάρχουν επίσης ελεύθεροι σκοπευτές στις στέγες των περισσότερων κτιρίων, ενώ τα προηγούμενα χρόνια η αστυνομία του WEF έχει τοποθετήσει και  drones από τον ουρανό.

Το TruthTalk αναφέρει : Το WEF προβλέπει ότι σύντομα ο καθένας θα μπορεί να «νοικιάσει» οτιδήποτε χρειάζεται υπό την κάλυψη της «βιώσιμης ανάπτυξης» (SDGs) και της «σωτηρίας του πλανήτη» (Net Zero). 

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες, ο Πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο και ο Κολομβιανός πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο θα παραστούν προσωπικά στο φόρουμ του Νταβός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Θα παρευρεθούν επίσης οι Keir Starmer και Rachel Reeves .

Ο Klaus Schwab έκανε τα εναρκτήρια σχόλια τον Νοέμβριο στην εκδήλωση B20. Είπε ότι «Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι μια βαθιά συστημική και δομική αναδιάρθρωση του κόσμου μας, και ο κόσμος θα το δει διαφορετικά αφού περάσουμε από αυτή τη μεταβατική διαδικασία» (γνωστή και ως Μεγάλη Επαναφορά).

Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν το όχημα για τη Μεγάλη Επαναφορά που σχεδίασε ο Klaus Schwab του WEF. Οι παγκοσμιοποιητές σκοπεύουν να εξαλείψουν τα σύνορα, να διαλύσουν την ελεύθερη αγορά και να μειώσουν δραστικά τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Πηγή 

newspunch.com

https://anazitiseis.gr



dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

You will find us in Twitter // Θα μας βρείτε στο Twitter

https://twitter.com/SpartacusGr2.

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.