ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ


ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ


 Ένας ακόμα χρόνος έφτασε στο τέλος του. Πόσα δεν συνέβηκαν σ’ αυτό το χρόνο!

Ίσως μας φαίνεται πως μόλις χθες είναι που τον κοιτούσαμε, καθώς άρχιζε και σκεφτόμασταν πως θα κυλήσει. Να όμως που τώρα ήδη πέρασε και ό,τι μας έμεινε είναι εμπειρίες, καλές και κακές.

Ας θυμηθούμε μερικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή κάποιων. Γάμοι, γεννήσεις, θάνατοι, χωρι­σμοί, μετακομίσεις, σπουδές, ανεργία, ταξίδια, αρρώστια κ.τ.λ.

Υπήρχαν στη δική σου ζωή μεταβολές το χρόνο που πέρασε; Ήταν καλές ή κακές;

Όπως και να το δει κανείς όλα αυτά δείχνουν πόσο ασταθής είναι η ζωή μας.

Στ' αλήθεια, τίποτε δεν διαρκεί για πολύ, κι εμείς περνάμε από τη μια μέρα στην άλλη, από τη μια εμπειρία στην άλλη και από τον ένα χρόνο στον άλλο, χωρίς κάτι σταθερό και μόνιμο.

Κοίταξε στον καθρέφτη. Πόσο έχεις αλλάξει! Κοίταξε την οικογένειά σου! Τα παιδιά μεγάλωσαν, μερικά έφυγαν κιόλας στη δική τους φωλιά και ασφαλώς κάποιοι από τους αναγνώστες μας θα έχουν μείνει μόνοι, με τον/την σύντροφό - τους ή και χωρίς.

Όσο όμως τα σκεφτόμαστε αυτά, η ατμόσφαιρα γίνεται μελαγχολική. Μας υποχρεώνει να δούμε την πραγματικότητα και να υποταχθούμε σ' αυτήν.

Το κύλισμα του χρόνου έχει και τις δυσάρεστες συνέπειες της φθοράς και της αδυναμίας, της μοναξιάς και της ασυνεννοησίας.

Βέβαιά, κανείς ‘δε θα ‘θελε να σταματήσει την πρόοδο - την όποια πρόοδο - διαπιστώνει όμως τη δική του αδυναμία να την παρακολουθήσει με απο­τέλεσμα να μένει πίσω, και όχι σπάνια, να μένει μόνος και εγκαταλειμμένος, μάλιστα την ώρα ακριβώς που χρειάζεται τη συντροφιά και τη βοήθεια.  ..........................


πηγή

https://epistoligr.blogspot.com

ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ




dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.