Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προσελκύει εκατοντάδες ιδιωτικά τζετ, αλλά θα σας απαγορέψει να ταξιδεύετε

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προσελκύει εκατοντάδες ιδιωτικά τζετ, αλλά θα σας απαγορέψει να ταξιδεύετε


Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) την επόμενη εβδομάδα, αλλά ορισμένοι από τους συμμετέχοντες από την πολιτική και επιχειρηματίες ταξιδεύουν εκεί με τον λιγότερο βιώσιμο τρόπο: Φτάνουν με ιδιωτικό τζετ τους.

Κατά την προηγούμενη σύνοδο κορυφής, περισσότερα από χίλια ιδιωτικά αεροπλάνα πέταξαν στα αεροδρόμια κοντά στο Νταβός της Ελβετίας, όπου διεξάγεται το συνέδριο. Αυτό είναι διπλάσιο από το κανονικό, σύμφωνα με το ερευνητικό γραφείο CE Delft.

Με ανάθεση της Greenpeace, η ανεξάρτητη υπηρεσία έκανε μια ανάλυση των κινήσεων των πτήσεων γύρω από το WEF τον Μάιο του 2021. Οι ερευνητές από το CE Delft συνέκριναν τον αριθμό των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ από επτά αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής με κανονικές εβδομάδες. Αποδίδουν περίπου πεντακόσιες πτήσεις σε συμμετέχοντες στο συνέδριο. Επειδή ορισμένα από τα αεροσκάφη έρχονταν από μακριά, οι συνολικές εκπομπές ήταν τέσσερις φορές υψηλότερες από ό,τι σε μια μέση εβδομάδα.

Με βάση τις αποστάσεις που πραγματοποιήθηκαν από και προς το Νταβός και τον τύπο του αεροσκάφους, η CE Delft υπολόγισε πόσο CO2 εκπέμπεται. Την εβδομάδα του συνεδρίου, αυτό ανήλθε σε 9,7 κιλοτόνους. Αυτό ισοδυναμεί με τις εκπομπές 35.000 μεσαίων αυτοκινήτων που οδηγούν από το Παρίσι στο Νταβός και πίσω, σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης. Κατά μέσο όρο εβδομάδες, οι συνδυασμένες εκπομπές ιδιωτικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούν τα επτά αεροδρόμια ανέρχονται σε περίπου 2,3 κιλοτόνους.

Ιδιωτικά αεροπλάνα
Τα ιδιωτικά αεροσκάφη εκπέμπουν πολύ περισσότερα αέρια θερμοκηπίου ανά άτομο από τις εμπορικές προγραμματισμένες πτήσεις, οι οποίες μεταφέρουν πολύ περισσότερους επιβάτες και επομένως είναι πιο αποδοτικά σε καύσιμα. Ανάλογα, μεταξύ άλλων, με τον τύπο του αεροσκάφους, ένα ιδιωτικό τζετ είναι τουλάχιστον πενταπλάσιο και στη χειρότερη περίπτωση δεκατεσσάρων φορές ρυπογόνο, οι ερευνητές αναφέρονται σε παλαιότερη μελέτη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Transport and Environment. Σε σύγκριση με το τρένο, ένα ιδιωτικό τζετ είναι πενήντα φορές πιο ρυπογόνο σύμφωνα με αυτή την ανάλυση.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Η επερχόμενη έκδοση ξεκινά τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Είναι ένα σημαντικό γεγονός δικτύωσης για πολιτικούς και επιχειρηματίες. Εκτός από το κλίμα και τη βιωσιμότητα, συζητούνται θέματα όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μέλλον του συστήματος τροφίμων.

Ο πελάτης Greenpeace δεν έχει καλά λόγια για τους συμμετέχοντες που πηγαίνουν στο WEF με ιδιωτικό αεροπλάνο. Ο ειδικός στις αερομεταφορές, Maarten de Zeeuw, χαρακτηρίζει «αδιάντροπο» να ταξιδεύεις με τα «πιο ρυπογόνα και πιο αποκλειστικά μέσα μεταφοράς». «Ειδικά τώρα που τα ρεκόρ ζέστης σπάνε σε όλη την Ευρώπη τον Ιανουάριο και οι κλιματικές καταστροφές επηρεάζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Φυσικά κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί από τις σημερινές κυβερνήσεις ή οργανισμούς επειδή όλοι ανήκουν στο μεγάλο ΚΛΑΜΠ που εσείς δεν ανήκετε.

πηγη

https://korakas-news.gr/.



dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

Θα μας βρείτε στο Twitter

https://twitter.com/SpartacusGr2.

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.