Συναυλία στο Βουτσικάκι Αργιθέας!!!


Συναυλία στο Βουτσικάκι Αργιθέας!!!



menelpap

25.8.2012-Συναυλία από τα κυπροκούδουνα του κοπαδιού προβάτων του Βαγγέλη Βασιλού στις πλαγιές και στα λακκώματα ανάμεσα στο Βουτσικάκι και στο Ζυγουρολίβαδο!!!
βίντεο: Μενέλαος Παπαδημητρίου


Η απάτη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

 

Η απάτη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Είναι πανάκριβες, πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον και όταν τις χρειαστείς, δεν σου προσφέρουν τίποτα


Τον μύθο πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μία φθηνή και καθαρή πηγή ενέργειας καταρρίπτει ειδικός σε θέματα οικολογίας.

Ο Μίχαελ Σέλενμπέργκερ περιβαλλοντολόγος και ιδρυτής της Environmental Progress, σημειώνει ότι ένας από τους «πιο παραπλανητικούς τρόπους» με τους οποίους οι «προωθητές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πωλούν την τεχνολογία τους» είναι ο ισχυρισμός πως η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την αιολική και την ηλιακή είναι φθηνότερη.

Το παράδοξο σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ότι όταν αναπτύσσονται σε κλίμακα, στην πραγματικότητα κάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πιο ακριβή, είπε ο Σέλενμπέργκερ στο CPAC Australia στο Σίδνεϋ.

«Υπάρχουν βασικά δύο λόγοι», σημείωσε «απαιτούνται περισσότερα μηχανήματα, περισσότερες εφεδρικές γεννήτριες ενέργειας, περισσότερα συστήματα μετάδοσης και περισσότεροι άνθρωποι για να διαχειριστούν το χάος ενός ηλεκτρικού δικτύου με μεγάλη ποσότητα αναξιόπιστης ενέργειας που εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες».

Όταν τις χρειάζεσαι, δεν τις έχεις

Ο Σέλενμπέργκερ επικαλέστηκε μια πρόβλεψη του Γερμανού οικονομολόγου Λίον Χερθ πως η οικονομική αξία της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας μειώνεται σημαντικά καθώς καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ένα έγγραφο για την Ενεργειακή Πολιτική το 2013, ο Χερθ εκτίμησε ότι όταν η παραγωγή ενέργειας από ανεμογεννήτριες αποτελεί το 30% του δικτύου, η αξία της μειώνεται κατά 40% ενώ η αξία της ηλιακής ενέργειας μειώνεται κατά 50% όταν φτάσει στο 15%.

«Ο λόγος είναι εύκολο να γίνει κατανοητός», σημείωσε ο Σέλενμπέργκερ. «Η ηλιακή και η αιολική παράγουν πάρα πολλή ενέργεια όταν δεν τις χρειάζεσαι και όχι αρκετή ενέργεια όταν τις χρειάζεσαι, και τα δύο αυτά επιβάλλουν κόστος στο ηλεκτρικό δίκτυο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι η ιδανική κατάσταση είναι η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να συμβαδίζει με τη ζήτηση «ανά πάσα στιγμή». «Κάθε φορά που αφαιρείτε την ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο και την επαναφέρετε, πληρώνετε ενεργειακές κυρώσεις, οι οποίες αυξάνουν το κόστος αυτής της ενέργειας κάπου μεταξύ 20 και 40%».

Ο Σέλενμπέργκερ επισήμανε ότι αυτό ισχύει είτε χρησιμοποιούμε ηλεκτρισμό για την άντληση νερού για τη λειτουργία υδροηλεκτρικών φραγμάτων είτε διοχετεύουμε την ηλεκτρική ενέργεια σε μπαταρίες λιθίου. Σημείωσε ότι θα κόστιζε στις ΗΠΑ, τρία τέταρτα ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων για να δημιουργήσουν επαρκή αποθηκευτικό χώρο για να δημιουργήσουν εφεδρικά αντίγραφα του ηλεκτρικού δικτύου ολόκληρης της χώρας για μόλις τέσσερις ώρες.

«Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας του δικτύου για τέσσερις ώρες, πρέπει να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας εάν βασιζόμαστε σε ηλιακή και αιολική ενέργεια για εβδομάδες ή μήνες, επειδή υπάρχουν χρονικές περιόδους όπου δεν υπάρχει ηλιακό φως ή άνεμος», τόνισε.

Τι γίνεται με τα απόβλητα;

Τα σχόλια από τον περιβαλλοντολόγο έρχονται καθώς οι δυτικές χώρες εντείνουν τις προσπάθειές τους για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές για να κινηθούν προς μηδενικούς ρύπους έως το 2050, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να θεωρείται η λύση καθώς δεν παράγουν αέρια θερμοκηπίου ούτε ρυπογόνες εκπομπές.

Αλλά ο Σέλενμπέργκερ, υποστήριξε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον από τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια. Οι ανανεώσιμες πηγές παράγουν 300 φορές περισσότερα απόβλητα από τα πυρηνικά εργοστάσια, ενώ κάθε ηλιακό πάνελ που αφαιρέθηκε από μια ταράτσα κατηγοριοποιήθηκε ως επικίνδυνο απόβλητο, σημείωσε ο περιβαλλοντολόγος.

Epoch Times Photo

«Το πρόβλημα είναι ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον», υπογράμμισε. Ο Σέλενμπέργκερ εκτίμησε επίσης ότι η ώθηση για περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα οι δυτικές χώρες να κινηθούν «προς την αντίθετη κατεύθυνση προς μια κοινωνία «υψηλότερης υλικής έντασης» από ό,τι έχουμε με τα ορυκτά καύσιμα και τα πυρηνικά».

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας απαιτούν μόνο ένα μικρό κλάσμα εξόρυξης για να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές τους σε σύγκριση με αυτό που απαιτείται για την υπεράκτια αιολική και ηλιακή ενέργεια.

«Χρησιμοποιούμε περίπου το 10% των υλικών στον κόσμο σήμερα για την παραγωγή ενέργειας, εάν κινηθούμε προς 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα αυξηθούν μεταξύ 40 και 50%, και αυτό θα είναι πληθωριστικό». Είπε περαιτέρω πως «ως αποτέλεσμα του πολέμου κατά του φυσικού αερίου και αυτής της εμμονής με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο κόσμος στην πραγματικότητα θα κάψει περισσότερο άνθρακα το 2022 από ό,τι ποτέ πριν».





dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH


(Μήπως κάτι πάει στραβά με τον Πούτιν;;;) Όταν οι Ρώσοι μίλαγαν για “κεραυνοβόλα αντίποινα” αν δεχόταν επίθεση η γέφυρα της Κριμαίας

(Μήπως κάτι πάει στραβά με τον Πούτιν;;;) Όταν οι Ρώσοι μίλαγαν για “κεραυνοβόλα αντίποινα” αν δεχόταν επίθεση η γέφυρα της Κριμαίας

8 Οκτωβρίου, 2022  Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ


 Απεσταλμένος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας από την Κριμαία Μιχαήλ Σερεμέτ, είχε προειδοποιήσει: «Η γέφυρα της Κριμαίας προστατεύεται από σύγχρονα συστήματα αεράμυνας.

Η γέφυρα έχει αξιόπιστη προστασία, επομένως δεν συμβουλεύω τους Ναζί του Κιέβου να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες.

Σε αντίθετη περίπτωση, τις προκλήσεις και τα σχέδιά τους θα ακολουθήσουν κεραυνοβόλα αντίποινα»


Πρώτο θέμα σήμερα στις ειδήσεις και στο διαδίκτυο η καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, από τους Ουκρανούς του Ζελένσκι…

“Η γέφυρα της Κριμαίας προστατεύεται από σύγχρονα συστήματα αεράμυνας.”

Πού ήταν βρε παίδες, τα… σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, ώστε να προστατεύσουν την γέφυρα;;;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥ;;;

Τέτοιες δυσμενείς για τον ρώσο πρόεδρο και την χώρα του, σε ότι αφορά στον πόλεμο εξελίξεις, μήπως θα έπρεπε να αρχίσει να προβληματίζει όσους έχουν δώσει … λευκή επιταγή ότι “κτυπάει” την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;;;

ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ … ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ;;;


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Προσωπικά, όσο εξελίσσεται ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας με τόσο σημαντικές απώλειες από την πλευρά της Ρωσίας, κρατώ πολύ μικρό καλάθι… έως καθόλου…

Και δεν είναι μόνον ο πόλεμος… είναι κι άλλα που με κάνουν να είμαι πολύ επιφυλακτική…

Πολλοί αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης είχαν κάνει λόγο για καταστροφή της γέφυρας τους περασμένους μήνες, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Ποντολιάκ.

Ο απεσταλμένος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας από την Κριμαία Μιχαήλ Σερεμέτ είχε δηλώσει ότι η απειλή του Κιέβου για επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας είναι αυτοκτονία.


«Η γέφυρα της Κριμαίας προστατεύεται από σύγχρονα συστήματα αεράμυνας. Η γέφυρα έχει αξιόπιστη προστασία, επομένως δεν συμβουλεύω τους Ναζί του Κιέβου να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες. Σε αντίθετη περίπτωση, τις προκλήσεις και τα σχέδιά τους θα ακολουθήσουν κεραυνοβόλα αντίποινα» είχε προειδοποιήσει.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει άμεσα ασύμμετρα σε κάθε προσπάθεια του Κιέβου να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας» απάντησε τότε ο πολιτικός αναλυτής Πάβελ Σιπίλιν, σχολιάζοντας τις απειλές από το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας.



https://attikanea.info



dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH


Corroded Batteries Spontaneously Catching Fire in Flooded Electric Vehicles


Corroded Batteries Spontaneously Catching Fire in Flooded Electric Vehicles


 By B.N. Frank

A survey published in July revealed that many Americans are still not interested in owning or leasing Electric Vehicles (EVs) due to high costs (see 12345) and other concerns.  Nevertheless, EV mandates are being considered in at least 17 states despite a long list of significant issues associated with them (and their charging stations) including, of course, fires (see 123456789).  In fact, EVs flooded by Hurricane Ian are also catching fire in Florida.

From ZeroHedge:


Flooded Electric Vehicles Spontaneously Catch On Fire In Florida After Hurricane

by Tyler Durden

“There’s a ton of EVs disabled from Ian. As those batteries corrode, fires start,” according to Jimmy Patronis, Florida’s top financial officer and fire marshal.

Patronis tweeted Thursday that after Hurricane Ian made landfall last week and flooded regions of his state, a bunch of electric vehicles (EVs) were caught in floods, batteries were waterlogged, and some spontaneously caught on fire.

He said, “that’s a new challenge that our firefighters haven’t faced before. At least on this kind of scale.”

“It takes special training and understanding of EVs to ensure these fires are put out quickly and safely,” he continued in another tweet. “Thanks to [North Collier Fire Rescue] for their hard work.”

Patronis tweeted a video of firefighters in Naples spraying thousands of gallons of water on a flooded Tesla EV’s battery as it smolders in the city street.

There was no word on how many EVs were disabled or caught on fire due to the widespread flooding last week. But what is becoming apparent is that fire departments in the state are unequipped to handle lithium battery fires.

Under the Biden administration’s push to electrify road vehicles to allegedly save the planet from man-made carbon emissions, greenies fail to acknowledge the environmental costs of EV mishaps and fires that are associated with it.

We outlined one year ago that “First Responders Aren’t Prepared For Lithium Fires When Teslas Crash And Uncontrollably Burn.”

Other issues that have been identified with EVs include:

  • Charging them threatens power grids (see 1234) and medical implants
  • They emit high levels of biologically and environmentally harmful electromagnetic and wireless radiation (see 12345)
  • Mining for EV battery ingredients IS NOT eco-friendly (see 12)
  • EV batteries are difficult and expensive to recycle


Activist Post reports regularly about EVs and unsafe technology.  For more information, visit our archives and the following websites:

Image: Pixabay

Become a Patron!
Or support us at SubscribeStar
Donate cryptocurrency HERE

Subscribe to Activist Post for truth, peace, and freedom news. Follow us on SoMeeTelegram, HIVEFloteMindsMeWeTwitterGabWhat Really Happened and GETTR.

Provide, Protect and Profit from what’s coming! Get a free issue of Counter Markets today.



dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

Κατέρρευσαν οι ανοησίες περί φορτηγού με εκρηκτικά! Από ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΙΤΙΑ, σε ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ σπασμένη η γέφυρα-ΒΙΝΤΕΟ

Κατέρρευσαν οι ανοησίες περί φορτηγού με εκρηκτικά! Από ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΙΤΙΑ, σε ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ σπασμένη η γέφυρα-ΒΙΝΤΕΟ


Η πρώτη εξήγηση των Ρώσων δεν είναι απλά αστεία, αλλά ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.


Κάθε λεπτό που περνάει τόσο καταρρίπτεται η ρωσική εκδοχή πως ένα μόνο παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό ευθύνεται για τον κακό χαμό που επικράτησε στη γέφυρα της Κριμαίας.

Τα νεότερα στοιχεία και βίντεο που δημοσιεύονται συνεχώς στο διαδίκτυο ενισχύουν τη θεωρία πως η γέφυρα ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά (και όχι κάποιο όχημα).

Τα παρακάτω πλάνα που σας παρουσιάζει το ΕΛ είναι ενδεικτικά.

Η γέφυρα έχει χτυπηθεί σε ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ. Μάλιστα μέρος της έχει καταλήξει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως έσπασε η γέφυρα σε τρία σημεία, πράγμα που δεν γίνεται με μία έκρηξη επιφανειακή σε ένα σημείο. Από άγνωστη αιτία το κακό λοιπόν.

video

https://rumble.com/v1n2trc-99229224.html

scr twitter

https://www.el.gr/


dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

Η Νέα Τάξη ανακοινώνει σχέδια για υποχρεωτικά κλιματικά lockdown

 

Η Νέα Τάξη ανακοινώνει σχέδια για υποχρεωτικά κλιματικά lockdown

Τα κυλιόμενα κλιματικά lockdown και ένα υποχρεωτικό «Πράσινο Σάββατο» διακρίνονται στον ορίζοντα για την ανθρωπότητα, εφόσον τελικά οι παγκόσμιες ελίτ πετύχουν τον στόχο τους.

Φυσικά, οι προτεινόμενες «λύσεις» για την «κλιματική κρίση» δεν είναι τίποτα λιγότερο από εργαλεία για την επίτευξη του απόλυτου ελέγχου της ανθρωπότητας.

Ο βρετανικός ιστότοπος «Guardian» λειτουργεί ως προπαγανδιστικό προάγγελο ψευτοπροοδευτικών αυταρχικών ιδεών εδώ και χρόνια, αλλά μέχρι και αυτοί ένιωσαν την ανάγκη να αλλάξουν λίγο την ρότα τους, καθώς δέχτηκε σημαντικές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες από τους αναγνώστες του.

Τα τελευταία δύο χρόνια ξεδιπλώθηκε ένας κατάλογος ελέγχου με σκοπό να ικανοποιήσει τις ονειρώξεις των αυταρχικών παγκοσμιοποιητικών κυβερνήσεων και ο κόσμος φαίνεται να έχει γίνει λίγο σοφότερος απέναντι σε τέτοια τεχνάσματα. Ο COVID επέτρεψε τα υποτιθέμενα προσωρινά μέτρα να μετατραπούν σε δύο χρόνια περιορισμών «έκτακτης ανάγκης».

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ο COVID ήταν μόνο η προθέρμανση και μια άλλη κηρυγμένη κρίση πρόκειται να είναι το κυρίως μενού.

Το Hill αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μερες, δεν είναι το ακραίο σενάριο κάποιου φανατικού δεξιού. Εκκλήσεις για σκληρά κυβερνητικά μέτρα στο όνομα της «διάσωσης του περιβάλλοντος» είναι καθημερινή απαίτηση οργανώσεων και προσωπικοτήτων με επιρροή».

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Ερυθρός Σταυρός διακήρυξε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μεγαλύτερη απειλή από τον COVID και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί «με την ίδια επείγουσα ανάγκη». Ο Μπιλ Γκέιτς ζήτησε πρόσφατα δραματικά μέτρα για την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι θα είναι χειρότερη από την πανδημία.

Παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από τον COVID (θέλει μεγάλη κουβέντα όχι μόνο το αν πέθαναν «από» ή «με» κορωνοϊό, αλλά και το πως ακριβώς πέθαιναν μέσα στα νοσοκομεία), ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ προέβλεψε ότι οι κλιματικοί θάνατοι θα ξεπεράσουν αυτούς της πανδημίας (με ότι συνεπάγεται αυτό για τους τρόπους που θα χρησιμοποιηθούν)…

Σύμφωνα με την ελίτ, τα lockdown, τα οποία μείωσαν σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα κατά τη διάρκεια του 2020, θα μπορούσαν να είναι η λύση. Σε τελική ανάλυση, η κλιματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρόταν όταν έγινε το πρώτο lockdown γιατί όπως είχε αναφέρει «σώθηκαν 800 ζωές από σίγουρους κλιματικούς θανάτους».

Πώς θα είναι τα κλιματικά lockdown;

Πιθανότατα, πόλεις, χωριά, περιφέρειες θα ξεκινούσαν μια σταδιακή και διακριτή αύξηση των περιορισμών. Κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, εκατομμύρια εργάζονταν από το σπίτι. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ο μόνιμος κανόνας εάν τεθούν σε εφαρμογή ειδικοί φόροι άνθρακα. Τέτοιοι φόροι θα μπορούσαν να επιβληθούν σε εταιρείες, περιορίζοντας την οδήγηση ή τα αεροπορικά ταξίδια, και να επεκταθούν σε μεμονωμένους υπαλλήλους.

Οδηγείτε στη δουλειά με αυτοκίνητο; Θα πληρώσετε φόρο. Τα παιδιά θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν από τα κλιματικά lockdown. Τα σχολεία, ειδικά εκείνα που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, θα μπορούσαν να επιβάλλουν μόνιμες ημέρες διδασκαλίας μόνο μέσω Διαδικτύου. Το Δελχί της Ινδίας χρησιμοποιεί ήδη μια εκδοχή αυτής της ιδέας για να καταπολεμήσει τη ρύπανση από την αιθαλομίχλη.

Ταυτόχρονα, είτε μέσω της άμεσης κυβερνητικής δέσμευσης είτε λόγω αναποτελεσματικών πολιτικών πράσινης ενέργειας, ορισμένες περιοχές θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν τακτικά κυλιόμενες διακοπές ρεύματος. Και καθώς τα ορυκτά καύσιμα (και η πυρηνική ενέργεια) παραμερίζονται, οι καταναλωτές θα εμποδίζονται από το να αγοράσουν νέα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, χλοοκοπτικά ή αλυσοπρίονα.

Ήδη σχεδιάζονται σημαντικά μέτρα για την καταπολέμηση της «κλιματικής αλλαγής». Η Καλιφόρνια θα απαγορεύσει την πώληση βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σε 13 χρόνια, όπως και η Γερμανία. Η Βρετανία σχεδιάζει να κάνει το ίδιο σε μόλις οκτώ χρόνια. Η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης θα μπορούσε να σώσει τον πλανήτη, λέει το αφήγημα. Καθώς κάθε άσχημο καιρικό γεγονός αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή, η εκάστοτε κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα περιοριστικά εργαλεία της.

Ενώ οι θάνατοι από φυσικές καταστροφές έχουν μειωθεί κατά τα δύο τρίτα τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, κυρίως χάρη στις τεχνολογικές καινοτομίες, οι ελίτ επιμένουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι «η μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο σύγχρονος άνθρωπος». Τα κλιματικά lockdown και άλλοι περιορισμοί θα θεωρηθούν ότι σώζουν τους λαούς από τον εαυτό τους. Ποιος στόχος θα μπορούσε να είναι πιο ευγενής άλλωστε;

Οποιοσδήποτε θα είναι εναντίον τέτοιων μέτρων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «αρνητής του κλίματος», ως κάποιος που αντιτίθεται στην πρόοδο — ή απλώς ένας «εγχώριος τρομοκράτης». Οι «αποστάτες» πιθανότατα δεν θα έχουν πολλές επιλογές, ούτως ή άλλως. Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή εμβέλεια των drones, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρή επιβολή.

Δεν σας αρέσουν οι περιορισμοί στο γκαζάκι σας; Η κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να παρακολουθεί την τοποθεσία του σπιτιού σας και να σας στέλνει αυτόματα πρόστιμα — ή χειρότερα. Η ικανότητα των αξιωματούχων να εξαρτώνται από μια σημαντική μειοψηφία ένθερμων υποστηρικτών για την επιβολή των μέτρων είναι επίσης ανεκτίμητη. Και ανεξήγητο το πως μια μειοψηφία αποφασίζει πάντα για τον κόσμο, χωρίς τον κόσμο.

Μην περιμένετε όμως οι νέοι κανόνες να ισχύουν εξίσου για όλους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ελίτ δεν φορούσαν μάσκες στις ιδιωτικές τους συναντήσεις — παρά μόνο μόνο οι σερβιτόροι, οι οδηγοί οι καθαριστές και οι διασκεδαστές τους. Θα θεωρηθείτε υπεύθυνοι για το προσωπικό σας αποτύπωμα άνθρακα, που επιβάλλεται είτε από το νόμο είτε από την κοινωνική σύμβαση. Αλλά οι ευαγγελιστές του κλίματος όπως ο Τζεφ Μπέζος ή ο «τσάρος του κλίματος» Τζον Κέρι θα λάβουν ειδικές εκπτώσεις για τη χρήση άνθρακα. Άλλωστε για εμάς «τρέχουν»…

Η ιστορία με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε το πρότυπο διακυβέρνησης του 21ου αιώνα. Τα πρώτα lockdown ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια να καταλάβουμε, τάχα, περισσότερα για τον ιό και να τον περιορίσουμε. Εκ των υστέρων, κάθε υπερβολική αντίδραση προσέφερε απλώς ένα σκηνικό, ένα κίνητρο για την επόμενη μεγάλη κυβερνητική υπέρβαση. Εάν ο COVID μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια, φανταστείτε τις εξουσίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση έναντι μιας απειλής που θα μπορούσε να σκοτώσει δισεκατομμύρια.

https://primenews.press/

 https://amazonios.net


------------------------------------------------------------------------------

Είναι η Εποχή των Ερπετών ! Πως λέμε "λίθινη εποχή" , "παλαιολιθική εποχή", "νεολιθική εποχη", "εποχή του χαλκού" και ούτω καθ¨ εξής ..... !  Έτσι και τώρα λέμε ότι βρισκόμαστε στην "Εποχή των Ερπετών"

Μην Αγωνιάτε και μην Απορείτε . ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ .


dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH


POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.