ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΆΡΡΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΓΈΜΙΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΊΓΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΆ:

 

ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΆΡΡΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΓΈΜΙΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΊΓΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΆ:


Τα άρρωστα παιδιά συνεχίζουν να γεμίζουν τα επείγοντα περιστατικά παιδιατρικής στην πόλη Μόντρεαλ. Καθημερινά εισάγονται εκατοντάδες. Συχνά είναι τόσο άρρωστοι που πρέπει να νοσηλευτούν.

Οι γονείς μένουν μια νύχτα στο νοσοκομείο και περιμένουν έως και 24 ώρες πριν μπορέσουν να δουν τα παιδιά τους. Οι διάδρομοι είναι γεμάτοι φορεία. Οι εργαζόμενοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να φροντίσουν όλο και περισσότερα άρρωστα παιδιά.

Η γιατρός επειγόντων περιστατικών Suzanne Vaillancourt είπε στην εφημερίδα Montreal Gazette ότι δεν το έχει ξαναζήσει ποτέ. «Ποτέ δεν είχαμε τόσα παιδιά τα τελευταία 20 χρόνια που εργάστηκα στο Νοσοκομείο Παίδων του Μόντρεαλ».

Τα τμήματα έκτακτης ανάγκης γεμίζουν σε όλη την επαρχία του Κεμπέκ. Το ποσοστό πληρότητας του νοσοκομείου όπου εργάζεται η Vaillancourt δεν είναι μικρότερο από 250 τοις εκατό. Το Centre hospitalier universitaire (CHU) Sainte-Justine έχει ακόμη υψηλότερο ποσοστό πληρότητας: 300 τοις εκατό.

300 ασθενείς σε μια μέρα

«Βλέπουμε περίπου 10 φορές περισσότερους ασθενείς με αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) από ό,τι πριν από την πανδημία», δήλωσε η Vaillancourt. «Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ασθενείς περιμένουν να εισαχθούν στο νοσοκομείο, αλλά την ίδια στιγμή περιθάλπουμε όλους τους άλλους ασθενείς που έρχονται. Είναι δύσκολο να δεις γονείς που περίμεναν 16 έως 20 ώρες σε ορισμένες περιπτώσεις».

Στο CHU Sainte-Justine, ο επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών Antonio D'Angelo είδε 300 ασθενείς να εισέρχονται σε μια μέρα. Για να μπορούν να θεραπεύσουν όλους, οι νοσοκόμες εργάζονται υπερωρίες και οι γιατροί εργάζονται συχνότερα σε νυχτερινές βάρδιες.

«Είναι σαν ταινία τρόμου», είπε ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών.


πηγη

KORAKAS NEWS





dioskourosnews.com

BECAUSE WE LIKE THE TRUTH

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.