Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η ολλανδική κυβέρνηση συνωμοτεί με το WEF για να καταρρεύσει η προσφορά τροφίμων και να εξαπολύσει τη Μεγάλη Επανεκκίνηση

 

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η ολλανδική

 κυβέρνηση συνωμοτεί με το WEF για να

 καταρρεύσει η προσφορά τροφίμων και

 να εξαπολύσει τη Μεγάλη Επανεκκίνηση

Έγγραφα που ελήφθησαν μέσω αιτήματος Ελευθερίας της Πληροφορίας που υποβλήθηκε από μέλος της ολλανδικής Βουλής των Αντιπροσώπων αποκάλυψαν ότι η ολλανδική κυβέρνηση συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) για την εφαρμογή της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Ο Pepijn van Houwelingen, μέλος της ολλανδικής Βουλής των Αντιπροσώπων, υπέβαλε 42 ερωτήσεις που οδήγησαν στη δημοσιοποίηση των εγγράφων. Τα έγγραφα, τα οποία κυκλοφόρησαν στο Twitter, έδειχναν ότι η ολλανδική κυβέρνηση συμμετείχε σε συζητήσεις που επικεντρώνονταν στη διαμόρφωση πολιτικών μετά την ΚΟΒΙΔ-19 υπό το θέμα «η Μεγάλη Επανεκκίνηση».

Τα έγγραφα αυτά εξέφραζαν επίσης ότι η «συμβολή της ολλανδικής κυβέρνησης στις εργασίες της Μεγάλης Επανεκκίνησης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην ετήσια συνάντηση».

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Tom De Bruijn έδωσε απαντήσεις στις ερωτήσεις 10 και 12 του van Houwelingen.

Η απάντηση του De Bruijn περιλάμβανε επτά σειρές συνημμένων εγγράφων που αποτελούνταν από την αλληλογραφία του WEF με: Πρωθυπουργό Mark Rutte (2016-2021)- Υπουργό Εξωτερικών Koenders, Υπουργό Zijlstra και Υπουργό Blok (2017 – 2018)- Υπουργό Ploumen, Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Kaag και Υπουργό De Bruijn (2016-2021)- Υπουργό Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού Schippers και Υπουργό Ιατρικής Φροντίδας και Αθλητισμού Bruins (2016-2021), Υπουργός Οικονομικών και Κλίματος Wiebes και Υπουργός Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων Schouten (2019-2021)- Υπουργός Οικονομικών Hoekstra (2017-2021)- και Υπουργός Υποδομών και Διαχείρισης Υδάτων Van Nieuwenhuizen, Υφυπουργός Van Veldhoven και Υφυπουργός Van Weyenberg (2019-2021).

Οι Κάτω Χώρες χρηματοδοτούν κόμβους καινοτομίας τροφίμων

Εν τω μεταξύ, ο κορυφαίος ευρωπαϊκός κόμβος καινοτομίας τροφίμων Foodvalley ανέφερε σε άρθρο του ότι οι Κάτω Χώρες είναι υπερήφανες που φιλοξενούν την Παγκόσμια Γραμματεία Συντονισμού (GCS) για το παγκόσμιο δίκτυο κόμβων καινοτομίας τροφίμων.

«Ήταν μεγάλη η υποστήριξη της πρωτοβουλίας από τα μέλη του Foodvalley Mengniu Dairy, DSM και Unilever αυτή την εβδομάδα στη διαδικτυακή συνεδρία του πάνελ του WEF στο Νταβός για τον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte τον Ιανουάριο.

Περισσότεροι από 20 οργανισμοί συνεργάζονται ήδη ως Food Innovation Hubs στην Κολομβία, την Ινδία, την Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία και αρκετές άλλες χώρες της Αφρικής. Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχει επίσης παράσχει πολυετή υποστήριξη για την ανάπτυξη ενός κόμβου καινοτομίας τροφίμων στην Ινδία. Αρκετοί εταίροι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν δεσμεύσει πόρους σε είδος για την υποστήριξη της ανάπτυξης των κόμβων σε διάφορες περιοχές.

Ωστόσο, αυτό που δεν ανέφερε το Foodvalley είναι ότι οι Κάτω Χώρες σχεδιάζουν να χρηματοδοτήσουν τους εν λόγω κόμβους. (Σχετικό: Οι κτηνοτρόφοι απέχουν πλέον μόλις ΗΜΕΡΕΣ από το να ξεμείνουν από ζωοτροφές λόγω διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού).

Παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι η πρωτοβουλία έχει «ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη και εφαρμογή βασικών τεχνολογιών που επιτρέπουν την ανάπτυξη». Σε αυτές περιλαμβάνονται η ψηφιοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο των πραγμάτων, η βιοτεχνολογία και η μικρο- και νανοτεχνολογία στον αγροδιατροφικό τομέα.

Η ολλανδική κυβέρνηση έγραψε επίσης μια επιστολή προς το WEF «εξ ονόματος των Ολλανδών υπουργών Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Πολιτικής και Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων μαζί με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τροφίμων Oost NL» πριν από την επίσημη υπογραφή της επιστολής προθέσεων.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ίδρυση του GCS στις Κάτω Χώρες θα είναι αμοιβαία επωφελής και απόδειξη μεγάλου οφέλους για την αποτελεσματικότητα και τον αντίκτυπο του παγκόσμιου δικτύου των κόμβων καινοτομίας τροφίμων», αναφέρεται στην επιστολή.

Η εν λόγω επιστολή προθέσεων υπογράφηκε από τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Πολιτικής Eric Weibes τον Δεκέμβριο του 2020 και από το WEF στις 5 Ιανουαρίου 2021.

Άλλα πράγματα που αναφέρονται στην επιστολή περιλαμβάνουν την ολλανδική πολιτική για την καινοτομία και τη γεωργία, τα οποία συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με τα θέματα που θεωρούνται κρίσιμα από το WEF για τον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων.

Στην επιστολή προθέσεων αναφέρεται επίσης ότι το αποτέλεσμα για τους δύο συμμετέχοντες θα περιλαμβάνει τη δημιουργία του WEF GCS στις Κάτω Χώρες. Τον Μάιο του 2021, ο Wiebes χορήγησε στο WEF χρηματοδότηση ύψους 651.000 ευρώ (652.419 δολάρια) για τη δημιουργία και την ανάπτυξη του GCS στις Κάτω Χώρες.

Οι Ολλανδοί αγρότες θα υποφέρουν εξαιτίας της συμπαιγνίας Ολλανδίας-WEF

Ακολουθώντας τις συστάσεις του WEF και εφαρμόζοντας την προτεινόμενη πολιτική για το άζωτο, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, οι Κάτω Χώρες θα πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των ζώων κατά 30%, πλήττοντας σκληρά τους αγρότες σε ορισμένες επαρχίες.

Με το άζωτο να χαρακτηρίζεται ως ρύπος, χρησιμοποιείται ως δόλωμα από το WEF για να θέσει τους αγρότες εκτός επιχειρήσεων και να πάρει τον έλεγχο της προσφοράς τροφίμων. (Σχετικό: Οι αυξήσεις των τιμών των λιπασμάτων προκαλούν εκτίναξη των τιμών των τροφίμων και παγκόσμιες ελλείψεις).

Με την ολλανδική κυβέρνηση να ακολουθεί τις συστάσεις του WEF, οι αγρότες και οι φορτηγατζήδες συνειδητοποιούν ότι οι παγκοσμιοποιητές προσπαθούν να πάρουν τη γη τους και να ελέγξουν την προμήθεια τροφίμων. Και εκείνοι που ελέγχουν τον εφοδιασμό τροφίμων ελέγχουν πλήρως τον πληθυσμό, δήλωσε ο Michael Yon, πολεμικός ανταποκριτής που βρίσκεται επί του παρόντος στην Ολλανδία για να καλύψει τις διαμαρτυρίες των αγροτών.

Οι Ολλανδοί αγρότες γνωρίζουν ότι αν χάσουν, θα χάσουν και τα προς το ζην, και οι συνέπειες των απωλειών τους θα είναι αισθητές για πολλές γενιές.

«Οι αγρότες ξεσηκώνονται. Ξέρουν ότι πρόκειται να μείνουν χωρίς δουλειά … κάτι που θα γονατίσει όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Yon.

kanenazori.com

Κατοχικά Νεα 

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.