O πόλεμος της Ουκρανίας και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι μια καλοστημένη απάτη – Απαράδεκτα τα λάθη της Δύσης

O πόλεμος της Ουκρανίας και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι μια καλοστημένη απάτη – Απαράδεκτα τα λάθη της Δύσης


Τελικά μήπως όλο αυτό είναι μια καλοστημένη απάτη για να κερδίσουν οι αμυντικές βιομηχανίες των ΗΠΑ και της Δύσης;


Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας ενώ εξαρτάται ενεργειακά από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο… δεν είναι τίποτε άλλο από μια καλοστημένη απάτη…
Καλοστημένη απάτη;
Τι ακριβώς συμβαίνει;

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ανεπίσημα κανάλια παρασκηνιακώς για να εξασφαλίσουν κρίσιμες προμήθειες από τη Ρωσία, ενώ δημόσια αναφέρονται κατά της Ρωσίας και υπέρ των κυρώσεων…

Από τη μία πλευρά, η Δύση θέλει να φανεί σκληρή με τη Ρωσία επιβάλλοντας κυρώσεις και οικονομικό εμπάργκο και ταυτόχρονα η Ευρώπη ειδικά, εξαρτάται λίγο πολύ από τη Ρωσία για βασικά προϊόντα όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα τρόφιμα και τα λιπάσματα.
Δηλαδή η Ευρώπη που εξαρτάται τόσο πολύ από την Ρωσία στην ενέργεια ένα ζωτικό κλάδο της οικονομίας, επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας… σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Ως αποτέλεσμα, οι ελλείψεις ενέργειας και τροφίμων και ο αυξανόμενος πληθωρισμός αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, κάτι που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον μέσο άνθρωπο.
Το πιο εντυπωσιακό όλα αυτά δεν έχουν καμία επίδραση στον σχεδιασμό του ρώσου Προέδρου Putin που δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ουκρανία.
Στην πραγματικότητα, το ρωσικό ρούβλι είναι πλέον το ισχυρότερο των τελευταίων επτά ετών καθώς από τα 152 ρούβλια ανά δολάριο έφθασε στα 55 ρούβλια ανά δολάριο.

Οι απειλές, οι κυρώσεις και τα μέτρα της Δύσης κατά της Ρωσίας έχουν γυρίσει μπούμερανγκ και επιδεινώνουν την κατάσταση.
Η απόφαση περίπου 1.000 εταιρειών να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία έχει γίνει πλέον εμπόδιο στη διπλωματική επίλυση του προβλήματος.

Οι περισσότεροι πόλεμοι κατά βάση έχουν έναν σκοπό, και αυτός ο σκοπός είναι τα κέρδη.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία φαίνεται να είναι απόφαση της Δύσης όχι της Ουκρανίας η οποία έχει εξελιχθεί σε κράτος – μαριονέτα.
Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι θα πρέπει να περιμένουμε έναν μακρύ, παρατεταμένο πόλεμο και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε την Ουκρανία με όπλα

Στρατηγικά λάθη της Δύσης

Το ότι η Δύση έχει κάνει σοβαρά στρατηγικά λάθη στην υποστήριξή της στην Ουκρανία γίνεται πλέον όλο και πιο εμφανές μέρα με τη μέρα.
Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ανεπίσημα κανάλια στο παρασκήνιο για να εξασφαλίσουν κρίσιμες προμήθειες από τη Ρωσία, ενώ μιλούν δημόσια για σκληρές κυρώσεις.
Αυτή η εξέλιξη αναφέρθηκε από το Bloomberg στις 13 Ιουνίου 2022, το οποίο σημείωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενθαρρύνει αθόρυβα τις γεωργικές και ναυτιλιακές εταιρείες να αγοράζουν και να μεταφέρουν περισσότερα ρωσικά λιπάσματα, σύμφωνα με καλές πηγές, καθώς οι κυρώσεις αποτρέπουν την εξαγωγή λιπασμάτων από την Ρωσία, εκτοξεύοντας το κόστος τροφίμων διεθνώς.

Η προσπάθεια είναι μέρος πολύπλοκων και δύσκολων διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών για επιτάχυνση των εξαγωγών λιπασμάτων, σιτηρών και άλλων αγροτικών προϊόντων από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Οι σκόπιμες εξαιρέσεις

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να εξαιρέσουν από τις κυρώσεις τις συναλλαγές με τη Ρωσία για να επιτρέψουν το εμπόριο λιπασμάτων, αφού ως γνωστό η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός διεθνώς.
Ωστόσο, πολλοί ναυλωτές, τράπεζες και ασφαλιστές απέφυγαν να εμπλακούν εμπορικά φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να παραβιάσουν τις κυρώσεις.
Οι εξαγωγές λιπασμάτων από την Ρωσία μειώθηκαν κατά 24% το 2022.

Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει…

Όλα αυτά περιγράφονται από την φράση δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει…
Η Ρωσία ταΐζει την Ευρώπη με ενέργεια, λιπάσματα και σιτηρά…
Από τη μία πλευρά, η Δύση θέλει να φανεί σκληρή με τη Ρωσία επιβάλλοντας εμπορικές κυρώσεις ενώ ταυτόχρονα εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Ρωσία για βασικά αγαθά όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα τρόφιμα και τα λιπάσματα.
Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό ρούβλι είναι πλέον το ισχυρότερο των τελευταίων επτά ετών.
Είναι τόσο ισχυρό, που η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας λαμβάνει πραγματικά μέτρα για να το αποδυναμώσει, καθώς φοβούνται ότι ένα υπερβολικά ισχυρό νόμισμα θα μετατρέψει τις εξαγωγές της Ρωσίας σε λιγότερο ανταγωνιστικές.
Εν τω μεταξύ, το δολάριο ΗΠΑ εξασθενεί μέρα με τη μέρα.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία ζητάει από την κυβέρνηση Biden να παρέχει διαβεβαιώσεις σε όσους αγοράζουν λιπάσματα από την Ρωσία και σιτηρά ότι δεν θα έχουν προβλήματα με τις κυρώσεις.
Η Ρωσία το έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για να απελευθερώσει τις εξαγωγές της Ουκρανίας…
Ο Ivan Timofeev, ειδικός σε κυρώσεις στο Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας επισήμανε.
«Για τη Ρωσία, είναι πραγματικά σημαντικό οι αρχές των ΗΠΑ να στείλουν ένα σαφές μήνυμα ότι αυτές οι συμφωνίες επιτρέπονται και είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και δεν πρέπει να αρνηθούν να τις πραγματοποιήσουν».

Εκτιμάται ότι 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, ηλιέλαιου και άλλων εμπορευμάτων έχουν κολλήσει στην Ουκρανία λόγω φόβων για την ασφάλεια στα λιμάνια.
Οι χώρες που έχουν τα περισσότερα να χάσουν από αυτό, καθώς είναι οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς ουκρανικών σιτηρών, είναι η Αίγυπτος, Ινδονησία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν και η Τουρκία.

Ποιοι πλήττονται;

Τα ερωτήματα στα οποία οι δυτικοί ηγέτες φαίνονται απρόθυμοι να απαντήσουν είναι «ποιος ωφελείται και ποιος ζημιώνεται;».
Οι ελλείψεις σε ενέργεια και τρόφιμα και ο αυξανόμενος πληθωρισμός είναι πλέον παγκόσμιο πρόβλημα, κάτι που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες ενώ ο Putin παραμένει ακλόνητος στην Ρωσία και στην Ουκρανία.
Βασικά, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι αυτοί που τιμωρούνται, μέσω των υψηλότερων τιμών στα τρόφιμα και την ενέργεια, ενώ η Ρωσία αποκομίζει εντυπωσιακά κέρδη.
Η Ρωσία έχει «σχεδόν διπλασιάσει τα έσοδά της από τις πωλήσεις ενέργειας στην ΕΕ» από τότε που εισέβαλλε στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η ΕΕ μείωσε τις εισαγωγές πετρελαίου της κατά 20% και άνθρακα κατά 40%.


περισσότερα :

ΕΔΩ

πηγη :

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.