ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Η ΣΎΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΉΣ ΤΗΣ G7 ΥΠΌΣΧΕΤΑΙ «ΆΠΕΙΡΕΣ» ΠΡΟΜΉΘΕΙΕΣ ΌΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ


ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ 

ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Η 

σύνοδος κορυφής της G7 

υπόσχεται «άπειρες» 

προμήθειες όπλων στην 

Ουκρανία


Στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Schloss Elmau στις Βαυαρικές Άλπεις, οι ηγέτες των χωρών αυτών αποφάσισαν να συνεχίσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία και για σχεδόν «όσο χρειαστεί». Θέλουν να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό;

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πόλεμος στην Ουκρανία παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνοδο κορυφής της G7 στο πεντάστερο ξενοδοχείο Schloss Elmau στη Βαυαρία. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των επτά μεγάλων βιομηχανικών χωρών του κόσμου θεωρούν ως αποστολή τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία με όλα τα μέσα (ιδιαίτερα στρατιωτικά και οικονομικά), ενώ αυξάνουν σημαντικά την οικονομική και χρηματοοικονομική πίεση στη Ρωσία. Αλλά δεν είναι όλα αυτά στην ατζέντα των ηγετών από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η Guardian προβαίνει σε προεπισκόπηση των θεμάτων που θα εξεταστούν την Τρίτη: 

-Το ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο

-η αναβολή των υποσχέσεων για το κλίμα, 

-ένας πιθανός λιμός στην Αφρική και 

-η συνεχής προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, θα συζητηθούν όλα μαζί τις επόμενες τρεις ημέρες σε μια συνάντηση των ηγετών της G7 στο πλαίσιο της χειρότερης γεωπολιτικής κρίσης από το 1945».

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε στο Twitter: 

«Ολοι μαζί, η G7 θα ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουμε την εισαγωγή ρωσικού "χρυσού", μια σημαντική εξαγωγή που φέρνει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία». 

Αλλά ήταν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, που υποσχέθηκε στην Ουκρανία την απεριόριστη υποστήριξη της G7 και της Ευρώπης: 

«Θα στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί. Ο αρνητικός παγκόσμιος αντίκτυπος του πολέμου στη Ρωσία θα είναι το επίκεντρο των ανταλλαγών μας στο G7».

report24

Απόδοση 


πηγη

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.