ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ: ΤΕΛΟΣ οι εκτρώσεις


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ: ΤΕΛΟΣ οι εκτρώσεις


Σε πανικό οι διεθνιστές...

Επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες για τις ΗΠΑ, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτηρίζει πια παράνομη την άμβλωση!

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατάργησε έτσι μια απόφαση του 1973, η οποία θέσπιζε τις δολοφονίες μωρών.

Η κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ θα μπορεί με βάση αυτή την απόφαση να θεσπίσει τα δικά της μέτρα, ωστόσο αναμένεται ότι τουλάχιστον οι μισές θα επιβάλλουν περιορισμούς ή ολική απαγόρευση.

Άλλες πολιτείες σκοπεύουν να διατηρήσουν πιο διεθνιστικούς κανόνες που διέπουν τον τερματισμό της εγκυμοσύνης στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης του πληθυσμού!

Πιο συγκεκριμένα, δεκατρείς πολιτείες έχουν ήδη ψηφίσει τους λεγόμενους νόμους ενεργοποίησης που θα θέτουν αυτόματα εκτός νόμου τις αμβλώσεις μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ορισμένες άλλες είναι πιθανό να περάσουν γρήγορα νέους περιορισμούς.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέταζε την υπόθεση Ντομπς κατά Jackson Women’s Health Organization, η οποία αμφισβητούσε την απαγόρευση της άμβλωσης μετά τις 15 εβδομάδες στο Μισισιπή.

Όμως το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της πολιτείας με πλειοψηφία έξι έναντι τριών ψήφων, ανατρέποντας ουσιαστικά το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Φωτογραφία από H. Hach από το Pixabay
 πηγη / El.gr  




POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.