Βασίλης Λογοθετίδης - Οι Γερμανοί ξανάρχονται 1948 - Αφιέρωμα

Βασίλης Λογοθετίδης - Οι Γερμανοί 

ξανάρχονται 1948 - Αφιέρωμα

 

πηγη

Αφιέρωμα στο ρεσιτάλ ερμηνείας του Βασίλη Λογοθετίδη. Οι Γερμανοί ξανάρχονται είναι ελληνική κωμική-δραματική και σατιρική ταινία του 1948, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. 
Η ταινία αναφέρει χαρακτηριστικά στους εισαγωγικούς τίτλους ότι πρόκειται για έναν σατυρικό εφιάλτη. 
Το σενάριο γράφτηκε από τον σκηνοθέτη σε συνεργασία με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο, το οποίο βασίστηκε σε θεατρικό του τελευταίου. 
Η παραγωγή έγινε από τη Φίνος Φιλμ και την Ένωσις Συνεργαζόμενων Καλλιτεχνών. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Λογοθετίδης, Μίμης Φωτόπουλος, Βαγγέλης Πρωτοπαππάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Ντίνος Δημόπουλος, Ίλια Λιβυκού, Νίτσα Τσαγανέα και Χρήστος Τσαγανέας.
 
Επίκεντρο της ταινίας είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, o Θόδωρος, ο οποίος μετά το τέλος του πολέμου και της Κατοχής στην Αθήνα βλέπει τα εμφύλια πάθη να θεριεύουν και όλοι να έχουν ξεχάσει το δράμα της Κατοχής. Μια μέρα στον ύπνο του ονειρεύεται πως οι Γερμανοί ξανάρχονται και όλοι αρχίζουν να ξαναζούν την αγριότητα που ζούσαν μέχρι πριν λίγα χρόνια.
 
 

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.