Ο τ. Διευθυντής CDC Νιγηρίας δηλώνει έκπληκτος από επανεμφάνιση σ’ Αφρική 40 χρόνια μετά της ευλογιάς πιθήκων! Συμμερίζεται υπαινιγμούς Ρωσίας ότι κάτι περίεργο συνέβη στη χώρα του που σχετίζεται με βιολογικά εργαστήρια ΗΠΑ;

 















Ο τ. Διευθυντής CDC Νιγηρίας δηλώνει έκπληκτος από επανεμφάνιση σ’ Αφρική 40 χρόνια μετά της ευλογιάς πιθήκων! Συμμερίζεται υπαινιγμούς Ρωσίας ότι κάτι περίεργο συνέβη στη χώρα του που σχετίζεται με βιολογικά εργαστήρια ΗΠΑ;


Ο τ. Διευθυντής του CDC της Νιγηρίας φαίνεται να συμμερίζεται τους υπαινιγμούς της Ρωσίας ότι κάτι περίεργο συνέβη στη χώρα του που σχετίζεται με τα βιολογικά εργαστήρια που διατηρούν εκεί οι ΗΠΑ. ( Ρωσία: ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων προήλθε από τη Νιγηρία όπου οι ΗΠΑ έχουν 4 βιολογικά εργαστήρια!) Οι Αφρικανοί επιστήμονες μένουν άφωνοι και δηλώνουν έκπληκτοι από την ξαφνική εμφάνιση ενός ιού που δεν είχαν δει στην ήπειρο εδώ και 40 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η άποψη του Chikwe Ihekweazu, πρώην διευθυντή του CDC Nιγηρίας.

Πράγματι, ερωτηθείς από το μέσο ενημέρωσης Statnews.com, δεν μάσησε τα λόγια του. Εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη βούλησης (σσ από την πλευρά της Δύσης) να συνεργαστεί με τη Νιγηρία όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε αυτή τη χώρα το 2017. «Δυστυχώς δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας», καταγγέλλει.

Ακόμη χειρότερα, ο Chikwe Ihekweazu εκφράζει την πλήρη μη κατανόησή του σχετικά με την ξαφνική εμφάνιση εκατοντάδων περιπτώσεων σε μια ήπειρο όπου η ευλογιά των πιθήκων είχε πλήρως ηττηθεί. «Όταν είδαμε τα πρώτα κρούσματα να εμφανίζονται στη Νιγηρία το 2017, κρούσματα από το πουθενά, ήμασταν όλοι πολύ έκπληκτοι. Κατά κάποιο τρόπο, ανταποκρίνεται στην έκπληξη που νιώθει σήμερα ο κόσμος. Ξαφνικά, από το πουθενά, καταγράψαμε μια πληθώρα κρουσμάτων στο Δέλτα του Νίγηρα και στη Νότια Νιγηρία. Είναι πολύ περίεργο να βλέπουμε ότι ένας ιός που δεν είχαμε δει τα τελευταία 40 χρόνια στη Νιγηρία εμφανίστηκε ξαφνικά και εμφανίστηκε σε πολλά μέρη ταυτόχρονα»,είπε.

Θα ήταν ενδιαφέρον να επισημανθεί ότι στη Νιγηρία, το 2017, εντοπίστηκαν περισσότερα από 240 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων. Όμως, ως τυχαία, δεν ενδιέφεραν ποτέ τον διεθνή Τύπο που, ωστόσο, ο ίδιος το 2020 εφάρμοσε μια πραγματική στρατηγική φόβου για να κάνει τον κόσμο να αποδεχθεί τα δρακόντεια μέτρα (υποχρέωση μάσκας, περιορισμός, απαγόρευση συνελεύσεων, κλείσιμο κοινοβουλίων, σχολεία, νυχτερινά κέντρα κ.λπ.) που θεσπίστηκαν από τους ηγέτες για την καταπολέμηση του Covid.

POPULAR POSTS OF ALL TIME

Blog Archive

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. // // Happy are the free and free are the brave.